Đukanović: Život u Crnoj Gori nije lak, ali protest na ulici nije rješenje

58 pregleda 32 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.10.2014. 16:47h

Premijer Milo Đukanović ocijenio je najavljene proteste Demokratskog fronta, kao "apsulotnu političku nemoć i gubitak svakog i elementarnog političkog kompasa".

"Kao što znate, posebno parlamentarna opozicija je voljom građana Crne Gore, dobila šansu da u institucijama sitema, počev od Parlamenta, pokuša da popravi sliku o sebi do sljedećih izbora, da pokuša da kritikom izvršne vlasti unaprijedi određena rješenja, koja bi značila doprinos kvalitetu života građana Crne Gore. Umjesto toga, imamo sistematski bojkot dijela parlamentarne opozicije, dakle bojkote svoje osnovne radne dužnosti. Dakle, nedolazaka u parlament, a pri tome redovni dolazak na parlamentarnu blagajnu, što znači na nekli način pljačkanje poreskih obveztika i otimačinu za nešto što ničim nije zasluženo. Sada, kao vrhunac nemoći, vrhunac bijesa, u očekivanju da će dobiti spasonosnu formulu kroz progres report Evropske komisije, pri potpunom gubitku kompasa, najavljju nešto što nema apsolutno nikakvog smisla. Čemu nema nikakvog osnova", kazao je Đukanović.

On je ocijenio da time šalju najubjedljiviju poruku svojim biračima.

"Siguran sam da nakon ovakvog odgovornog zastupanja interesa tih birača koji su ima dali povjerenje na prethodnim parlamentarnim izborima, da će se njihov saldo na narednim izborima prepoloviti. Što se nas u parlamentarnoj većini i izvršnoj vlasti tiče, mi ćemo naravno da odgovorno izvršavamo sve obaveze koje smo preuzeli pred građanima. Znam apsolutno i bez podsjećanja od strane opozicije da život u društvu, kakvo je danas crnogorsko u tranziciji, društvo koje pogađaju sve posljedice dugotrajuće evropske ekonomske krize, nije lak. Znam da se većina ljudi suočava danas sa brojnim problemima, ali sam siguran da formula rješavanja njihovih problema nije nedolazak na posao, niti je formula protest na ulici. Već je formula, upravo traženje, kroz institucije sistema, ovih ili boljih rješenja, koja će omogućiti da otvorimo nova radna mjesta, da stvorimo uslove za kvalitetniji život i rad“, kazao je Đukanović.

Bonus video: