Žurić ponovo predsjednik bjelopoljske opštine

Žurić je najavio dalji napredak Bijelog Polja, koji treba da predstavlja uređeni grad srednje veličine, koji će i ubudeće predstavljani regionalni centar, ali bogatijeg sjevera
162 pregleda 6 komentar(a)
Aleksandar Žurić, Foto: Jadranka Ćetković
Aleksandar Žurić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 15.10.2014. 14:26h

Za predsjednika Opštine Bijelo Polje danas je na sjednici lokalnog parlamenta izabran Aleksandar Žurić, koji je i u prethodne tri godine obavljao tu funkciju.

Obraćajući se odbornicima Žurić se zahvalio na povjerenju koje mu je ukazano, i koje će časnim radom i beskrajnim zalaganjem opravdati.

On je podsjetio da je u ovu sjevernu opštinu protekle tri godine uloženo više desetima miliona eura investicija.

„U naredne 4 godine rezultati novih postavljenih ciljeva, prvenstveno otvaranje novih radnih mjesta za mlade ljude, zavisiće od nas, ali i od svih građana Bijelog Polja koji će morati pomoći da dovršimo proces preuzimanja sudbine u sopstvene ruke, najbolje naspram svojih objektivnih mogućnosti, svaki od nas Bjelopoljaca ponaosob“, kazao je predsjednik Žurić.

Predsjednik Žurić je kazao da je Bijelo Polje zajednički grad svih njegovih stanovnika, koji svi vole, iako se nekada trude da ga prikažu kroz različite političke strukture.

„Kako god to mi subjektivno posmatrali i tumačili, naše Bijelo Polje je doživjelo pozitivnu transformaciju u protekloj deceniji. Možda će vam o tome najbolje posvjedočiti neko ko periodično dolazi u naš grad, kazao je predsjednik Žurić, i naglasio da zahvaljujući velikim investicijama u najrazličitije saobraćajne, vodovodne i kapitalne objekte infrastrukture, u nove škole i objekte visokog obrazovanja, u sportske objekte, u nove objekte zdravstvene zaštite i gerijatrije, nove sadržaje za brigu o najmlađima, sadržaje kojima pokazujemo brigu o ranjivim društvenim grupama u nove objetke i institucije kulture, zahvaljujući investicijama u nove stambene i poslovne objekte, Bijelo Polje je dobilo konture modernog grada.

Žurić je najavio dalji napredak Bijelog Polja, koji treba da predstavlja uređeni grad srednje veličine, koji će i ubudeće predstavljani regionalni centar, ali bogatijeg sjevera.

„Imajući u vidu projekte koje smo u proteklim godinama završili i one koje smo započeli i koji su u toku, iako nam predstoji ogroman posao na rješavanju suštinskih problema u našoj opštini, usuđujem se reći da je posao na infrastrukturnom uređenju našeg grada koji je prestao, mnogo manjeg obima nego onaj koji smo u najtežim vremenima već uradili ili započeli“, kazao je Žurić. "Bijelo Polje će ostati grad mladih" "Bijelo Polje će i ubuduće ostati centar sjevernog regiona, koji zahvaljujući skorom početku izgradnje autoputa, što je prvenstveno rezultat bjelopoljske dugogodišnje inicijative prema Vladi i državi i to treba napomenuti, sigurno očekuju bolji ekonomski momenti u bliskoj budućnosti. Bijelo Polje će sa svojim školama i fakultetima ostati grad mladih ljudi, i dalje jedan od rijetkih u regionu sa pozitivnom stopom prirodnog priraštaja, želim da budemo grad u kojem se ostaje, u koji se dolazi, i u kojem mladi ljudi planiraju svoju radnu karijeru i porodicu. Ako su neki naši sugrađani srednjih godina, zbog svega što nas je snašlo u protekle tri decenije fragmentacije Jugoslavije, sebe i doživjeli kao žrtve tranzicije, to ne smijemo dozvoliti onima koji sada čine mladost. Mladi ljudi, njihovo predškolsko vaspitanje, srednje i viskoko obrazovanje, i za njih otvaranje novih radnih mjesta, u ovom mandatu biće u centru lokalne politike, ma čija to institucionalna nadležnost bila", kazao je Žurić.

Bonus video: