Umjesto Bojanića, Tuponja šef Klub poslanika Pozitivne

Tuponja je na to mjesto izabran nakon što je Mladen Bojanić na elektronskoj sjednici Predsjedništva, koja je održana sinoć, isključen iz stranke
9 komentar(a)
Goran Tuponja, Foto: Amil Ibrahimagić
Goran Tuponja, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 15.10.2014. 09:38h

Generalni sekretar i poslanik Pozitivne Crne Gore, Goran Tuponja, izabran je za novog šefa Kluba poslanika stranke u Skupštini Crne Gore, saopšteno je iz te stranke.

Tuponja je na to mjesto izabran nakon što je Mladen Bojanić na elektronskoj sjednici Predsjedništva, koja je održana sinoć, isključen iz stranke.

Predsjedništvo Pozitivne Crne Gore isključilo je sinoć šest članova koji su u julu pokrenuli inicijativu za smjenu predsjednika Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića.

Iz stranke su isključeni potpredsjednik Mladen Bojanić, Nikola Necko Koćalo, Dragan Ćiro Cvetković, Emin Duraković, Miloš Konatar i Goran Đurović, dok za isključenje nijesu bili predloženi Dritan Abazović i Luka Rakčević, koji su takođe bili potpisnici inicijative.

Prethodno je Glavnom odboru odlučeno da se Bojanić, koji je bio šef poslaničkog kluba, razriješi svih funkcija u stranci, kao i da se u Predsjedništvo uključe dva nova člana - Mirčeta Tomčić sa Žabljaka i Tamara Bajić iz Podgorice.

Na sjednici GO 28 članova je glasalo da Pajović vodi stranku do kongresa u maju naredne godine, dok je njih 24 odbilo da glasa, odnosno ranije napustilo sjednicu GO sa Bojanićem.

Bonus video: