Uraditi revizuju sumnjivog protoka novca

0 komentar(a)
Euro, novac, Foto: Shutterstock
Euro, novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.10.2014. 14:55h

Lokalna uprava mora da uradi reviziju protoka novca Mjesne zajednice Košutice, jer se sumnja da je novac zloupotrebljen u svrhe za koje ne postoji odobrenje Savjeta, niti građana Košutice, saopštila je odbornica Pozitivne Crne Gore u Andrijevci, Svetlana Lekić.

"Potrebno je da lokalna uprava izvrši uvid u ove navode i da na zboru građana predoči stvarno stanje utrošenenog novca, kao i za koju namjenu je potrošen", kazala je Lekić.

Ukazujući na nepravilnosti ona je, na sjednici lokanog parlamenta, upozorila i na to da pored jasne odluke Komisije za sprečavanje sukoba interesa menadžer i odbornik Opštine, Miodrag Ivanović, nije podnio ostavku ni na jednu od dvije funkcije.

Ivanović je, prema riječima Lekić, na nedavno održanoj sjednici bio u dvostrukoj ulozi i u diskusiji govorio u svojstvu i menadžera i odbornika i na kraju, kako je objasnila, glasao kao odbornik.

Tokom sjednice, Lekić je naglasila da je neshvatljivo i to da se za direktora preduzeća Vodovod i kanlizacija, preduzeće koje nije još ni registrovano u Privrednom sudu, imenuje postojeći direktor Komunalno Andrijevica.

Bonus video: