Lekić: Mora se izvršiti revizija protoka novca u MZ Košutica

Lekić je naglasila da je neshvatljivo i to da se za direktora doo "Vodovod i kanlizacija", preduzeća koje nije još ni registrovano u Privrednom sudu, imenuje postojeći direktor JP Komunalno Andrijevica
3 komentar(a)
Svetlana Lekić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Svetlana Lekić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 12.10.2014. 12:47h

Lokalna uprava mora da izvrši reviziju protoka novca Mjesne zajednice Košutice, jer postoji osnovana sumnja da su, u toku mandata predsjednika te MZ, zloupotrebljena novčana sredstava u svrhe za koje ne postoji odobrenje Savjeta, a ni građana Košutice, saopštila je odbornica Pozitivne Crne Gore u Andrijevci, Svetlana Lekić.

"Potrebno je da lokalna uprava izvrši uvid u ove navode i da na zboru građana predoči stvarno stanje utrošenenog novca, kao i za koju namjenu su ta sredstva utrošenaje", kazala je Lekić.

Ukazujući na brojne nepravilnosti Lekić je, na sjednici lokanog parlamenta, dodatno upozorila i na to da pored jasne odluke Komisije za sprečavanje sukoba interesa menadžer i odbornik Opštine Miodrag Ivanović nije podnio ostavku ni na jednu od dvije funkcije.

Odbornik Ivanović je, prema riječima Lekić, na nedavno održanoj sjednici bio u dvostrukoj ulozi i u diskusiji govorio u svojstvu i menadžera i odbornika i na kraju, kako je objasnila, glasao kao odbornik.

Tokom sjednice, Lekić je naglasila da je neshvatljivo i to da se za direktora doo "Vodovod i kanlizacija", preduzeća koje nije još ni registrovano u Privrednom sudu, imenuje postojeći direktor JP Komunalno Andrijevica.

Lekić je, takođe, ukazala na netačnost podataka JU OŠ" M.Keljanović" o postojanju jednog odjeljenja u Đulićima, koje je ukinuto prekidanjem njenog radnog odnosa u toj školi iako je istina da su postojala dva kombinovana odjeljnje u prošloj školskoj godini.

Bonus video: