SNP: Stanković da preuzme slučajeve partijskog zapošljavanja u Plavu

"Ono što je on (Šabović) saopštio na sjednici Savjeta mladih u Plavu, u JP Nacionalni parkovi Crne Gore, Centru za posjetioce u Gusinju, primljeni su isključivo članovi DPS-a, što je objelodanio Enes Drešković, direktor NP Prokletije, čime je afera Snimak, u potpunosti dokazana i potvrđena", kazali su iz SNP-a
80 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2014. 12:08h

Novoizabrani Vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković, treba da preuzme slučajeve partijskog zapošljavanja u Plavu, jer nadležni organi i službe ćute, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP) tog grada.

"Partijsko zapošljavanje i bez afere Snimak odavno je prisutno Plavu i u ostalim crnogorskim opštinama, ali se ništa ne predizima", kaže se u saopštenju SNP-a.

Kako se navodi, ono što je lider DPS-a u Plavu Husnija Šabović obećao, on je i ostvario.

"Ono što je on saopštio na sjednici Savjeta mladih u Plavu, u Javnom preduzeću Nacionalni parkovi Crne Gore, Centru za posjetioce u Gusinju, primljeni su isključivo članovi DPS-a, što je objelodanio Enes Drešković, direktor Nacionalnog parka Prokletije, čime je afera Snimak, u potpunosti dokazana i potvrđena", kazali su iz SNP-a.

Sada je, kako se navodi, za dalji tok događaja neophodno da VDT ispita te slučajeve.

"Ne samo ovaj slučaj, nego i druge predmete i prijave protiv ovog aktiviste DPS-a u Plavu koje se nalaze u fiokama odgovornih, jer Šabovića štiti poslanički imunitet", naveli su iz SNP-a.

Prema njihovim riječima, kada je u pitanju partijsko zapošljavanje u Plavu posla ima i za tužilaštvo i sud u vezi kupovine glasova.

"Iako je osnovno tužilaštvo u Plavu ranije po aferi Snimak oslobodilo Šabovića odgovornosti uz ocjenu da njegove izjave nijesu proizvele nikakve posledice jer nije bilo nezakonitog zapošljavanja, sada je to dokazano i javno objelodanjeno. Zato očekujemo da će novi VDT uzeti u postupak ne samo ovaj grijeh Šabovića nego i predhodno podnijete krivične prijave", saopštili su iz SNP-a.

Oni očekuju da se angažuju inspekcijske službe i MUP.

"Treba preispitati način rada i djelovanja Šabovića ne samo kao funkcionera i aktivistu DPS nego i direktora Šumske uprave u Plavu gdje ima dosta zloupotreba, kršenja zakonskih propisa i nezakonitih radnji", zaključili su iz SNP-a.

Bonus video: