Pravedna: Izvještaj EK se uklopio u širu političku komediografiju

"Zakulisni politički jezik zvaničnog Brisela, oslonjen na rastegljive konstatacije i nategnute činjenice, veselo uočava da Crna Gora pomalo napreduje, podosta stagnira a nesumnjivo i nazaduje", kaže se u saopštenju
3 komentar(a)
Rade Bojović, Pravedna Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Rade Bojović, Pravedna Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2014. 10:56h

Različita tumačenja briselskog Izvještaja o napretku dodatno su inspirativna kada se zna da vlast nikada neće Crnu Goru uvesti u Evropsku uniju (EU), niti će opozicija dobiti podršku Zapada, ocijenjeno je iz Pravedne Crne Gore.

Kako su kazali, ovogodišnji briselski Izvještaj o napretku se snažno uklopio u širu političku komediografiju.

"Zakulisni politički jezik zvaničnog Brisela, oslonjen na rastegljive konstatacije i nategnute činjenice, veselo uočava da Crna Gora pomalo napreduje, podosta stagnira a nesumnjivo i nazaduje", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, za Vladine službenike regionalno Crna Gora je i dalje na čelu euro-integracija, iako uporedni izvještaji očigledno favorizuju Srbiju.

"Samo slijepa i podanička javnost može misliti da su poglavlja vezana za vladavinu prava sprovodljiva dok je Đukanovićev DPS na vlasti", kazali su iz Pravedne.

To, naveli su oni, dobro razumije i Đukanović kada Briselu prijeti Islandom koji je “uporediv sa njegovom vlašću samo u političkim vicevima”.

Kako su kazali, DPS i njegovi sateliti mogu mirno i dalje 'prodavati maglu' o temeljitim reformama, dok razjedinjena opozicija može i dalje držati vašarske »proevropske« govore protiv NATO-a.

"Istovremeno, Brisel će spokojno nastaviti da piše folirantske izvještaje, jer odlično zna da ovakva Crna Gora i njeno okruženje dugoročno EU nijesu potrebni", zaključili su iz Pravedne.

Bonus video: