Donijeti pravosnažne presude u postupcima političke korupcije

Štajnaker je posebno naglasila probleme ekologije i zaštite životne sredine u Crnoj Gori, koji se moraju hitno rješavati
4 komentar(a)
Štajnaker i Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Štajnaker i Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 10.10.2014. 12:50h

Crna Gora treba da donese pravosnažne sudske odluke u postupcima političke korupcije, kako bi se osnažio proces demokratizacije društva, ocijenjeno je u razgovoru predstavnika Pozitivne Crne Gore sa ambasadorkom Njemačke Gudrun Štajnaker.

Predsjednik i generalni sekretar Pozitivne, Darko Pajović i Goran Tuponja sastali su se sa Štajnaker, a razgovorali su i o Izvještaju Evropske komisije, posebno u dijelu koji se odnosi na vladavinu prava, borbe protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije.

"Tokom razgovora istakli su važnost donošenja pravosnažnih sudskih odluka u postupcima političke korupcije kako bi se osnažio proces demokratizacije društva", kaže se u saopštenju.

Pajović je upoznao Štajnaker sa programskim načelima Pozitivne koja snažno podržava proces evroatlanskih integracija.

"Predsjednik Pozitivne ukazao je na stranačko viđenje o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji i prioritetnim problemima koji se moraju rješavati u procesu pregovora sa EU", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, Štajnaker je posebno naglasila probleme ekologije i zaštite životne sredine u Crnoj Gori, koji se moraju hitno rješavati.

Bonus video: