Miodrag Vuković u tekstu o SDP: Lesi se vraća kući

Bilo je riječi posebno o političkim koncesijama koje je jači politički subjekt, DPS, morao dati SDP-u da bi se Lesi vratio kući, podvukao je Miodrag Vuković
79 pregleda 25 komentar(a)
Miodrag Vuković, Foto: Savo Prelević
Miodrag Vuković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.10.2014. 15:22h

Poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković grubo je uvrijedio Socijaldemokratsku partiju tako što je povodom njenog povratka u koaliciju u Podgorici rekao "Lesi se vratio kući", prenosi Dan.

U autorskom tekstu za beogradski "Svedok" Vuković se bavi analizom trenutne političke situacije u Crnoj Gori.

Tekst je ilustrovan fotografijom Ranka Krivokapića uz naslov koji aludira na predsjednika parlamenta i DPS-ovog koalicionog partnera koji je i sklopio savez sa Demokratskom partijom socijalista, piše Dan.

Između ostalog, ocjenjuje da se "vladajuća koalicija ponovo stabilizovala ili da postoje obećavajući procesi koji garantuju da je ta stabilizacija dostižan cilj".

"Iako se SDP vratio DPS-u i drugim demokratskim snagama i na lokalnom nivou, posebno u Podgorici, ima onih koji kažu da je to pobjeda bitna u svakom slučaju u ovom trenutku, da se tim potezom smirila politička scena u Crnoj Gori, ali da je daleko od rješenja otvorenih pitanja, prije svega koja postoje između ove dvije stranke i da je dogovor među njima u stvari samo kratkoročno ili na neki dugoročno gledano ne predugi rok odlaganje problema, ali ne i njegovo rješavanje" ocjenjuje Vuković.

Socijaldemokrate su sklopile postizborni koalicioni sporazum sa DPS-om i formirana je njihova zajednička lokalna vlastu glavnom gradu. To konstatuje i Vuković u pomenutom tekstu, prenosi Dan.

"SDP i DPS su dogovorili lokalnu vlast u Podgorici. Bilo je riječi o tome, posebno o političkim koncesijama koje je jači politički subjekt, DPS, morao dati SDP-u da bi se Lesi vratio kući", podvukao je Vuković govoreći o partiji Ranka Krivokapića, novom-starom koalicionom partneru na nivou glavnog grada.

U sklopu analize unutarkoalicionih odnosa DPS-a i SDP-a Vuković se osvrnuo i na najavu aneksa sporazuma i rekonstrukcije Vlade. Kako je naveo, ovih dana je u toku "ozbiljna priča i ozbiljni razgovori o redefinisanju i novom političkom oblikovanju strateških državnih politika u koaliciji na državnom nivou".

"Aktuelni predsjednik Vlade Crne Gore govori već nekoliko puta o tome da je nezadovoljan ukupnim učinkom Vlade, ali da o rekonstrukciji o kojoj su zagraktali i zvani i nezvani, i upućeni i neupućeni, kao izvjesnom, i to već sjutra, činom, koji će se desiti, nema govora. Bar ne u ovom trenutku i u bliskoj budućnosti, već da će to biti eventualno posledica upravo političkog redizajna zajedničke državne politike", zaključuje Vuković.

U tekstu se bavi i opozicioniom političkim subjektima, komentarišući najave redefinisanja demokratskog fronta, priprem za kongres Socijalističke narodne partije, kao i odnose unutar Pozitivne Crne Gore.

Bonus video: