Uspostavljanjeni diplomatski odnosi sa Sijera Leoneom

"Obostrano je ocijenjeno da uspostavljanje diplomatskih odnosa predstavlja značajan korak za dalji razvoj prijateljskih odnosa između dvije zemlje"
143 pregleda 4 komentar(a)
Milorad Šćepanović, Vandi Chidi Minah, Foto: MVPEI
Milorad Šćepanović, Vandi Chidi Minah, Foto: MVPEI
Ažurirano: 09.10.2014. 08:33h

Stalni predstavnici Crne Gore i Sijera Leonea pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku, ambasadori Milorad Šćepanović i Vandi Chidi Minah potpisali su Protokol o uspostavljanju diplomatskih odnosa između dvije zemlje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, obostrano je ocijenjeno da uspostavljanje diplomatskih odnosa predstavlja značajan korak za dalji razvoj prijateljskih odnosa između dvije zemlje:

"Kao i podsticaj za unapređivanje međusobne saradnje kako na bilateralnom tako i na multilateralnom planu. Ovim činom se ujedno proširuje osnova za intenziviranje kontakta i odnosa između Crne Gore i afričkih zemalja u cilju materijalizacije šansi za razvoj ekonomske ali drugih oblika saradnje u skladu sa orijentacijom Vlade Crne Gore", navodi se u saopštenje.

U razgovoru dva Stalna predstavnika, kako se dodaje, razmijenjena su mišljenja o mogućnostima saradanje unutar Ujedinjenih nacija tokom 69. zasijedanja Generalne skupštine sa posebnim osvrtom na teme od obostranog značaja kao što su mir i bezbjednost, održivi razvojni ciljevi, post 2015 razvojna agenda, klimatske promjena i ljudska prava.

"Sagovornici su, takođe, razmijenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima na međunarodnoj sceni, kao i mjerama za prevenciju i suzbijanje aktuelne epidemije ebole, ocjenjujući je kao globalni izazov čijem rješavanju Crna Gora spemna da pruži doprinos", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: