Đukanović: Integracija je drugo ime za stabilnost i prosperitet regiona

1 komentar(a)
Majkl Tarner, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Majkl Tarner, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 08.10.2014. 17:43h

Članstvo u NATO predstavlja najbolju granciju stabilnosti Zapadnog Balkana u cjelini - ocijenjeno je na današnjem sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića sa delegacijom Kongresa SAD, koju je predvodio kongresmen Majkl Tarner.

"Premijer Đukanović je zahvalio Kongresu i Sjedinjenim Američkim Državama na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori i regionu u dostizanju strateški definisanih ciljeva – članstva u NATO i EU. Posebnu zahvalnost uputio je kongresmenu Tarneru kao jednom od inicijatora formiranja Crnogorskog kokusa i veoma aktivnom zastupniku politike proširenje NATO na Zapadnom Balkanu", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Đukanović je istakao i da će Crna Gora nastaviti da bude promoter vrijednosti evroatlantske zajednice na Zapadnom Blakanu, sa uvjerenjem da je integracija drugo ime za stabilnost i prosperitet regiona.

"U tom kontekstu je iskazao zadovoljstvo što je na nedavno održanom samitu NATO u Kardifu nedvosmisleno prepoznat napredak Crne Gore, i otvorena mogućnost da poziv za članstvo našoj državi bude razmotren između dva samita", piše u saopštenju Vlade Crne Gore.

Čestitajući Crnoj Gori na pozitivnim ocjenama sadržanim u završnoj Deklaraciji iz Kardifa, kongresmen Tarner je, između ostalog, pohvalio napredak ostvaren u oblasti vladavine prava i reformi bezbjednosnog sektora i ohrabrio dalje napore u jačanju javne podrške za članstvo u NATO, kao jednoj od značajnih komponenti procesa priključenja Alijansi.

Bonus video: