Srzentić izabran za predsjednika Opštine Bar

Srzentić je nakon proglašenja i polaganja zakletve u prioritete Opštine uvrstio otvaranje novih radnih mjesta za mlade, te brigu o najmlađim i najstarijim Baranima za što će biti upotrebljeni "svi kapacviteti lokalne samouprave"
79 pregleda 6 komentar(a)
Srđan Kalinić, Foto: Radomir Petrić
Srđan Kalinić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 08.10.2014. 12:19h

Predsjednik barskog DPS-a i nosilac te liste na majskim izborima Zoran Srzentić izabran je na drugoj sjednici SO Bar za novog predsjednika Opštine.

Srzentić je dobio 19 glasova, njegov protivkandidat - nosilac liste DF Srđan Kalinić 15, a dva listića su bila nevažeća.

U jednom trenutku, Kalinić je prekinuo glasanje tako što je stao pored kutije i stavio ruku na nju, zamjerivši što prvih nekoliko odbornika DPS "nijesu ispoštovali proceduru tajnog glasanja", time što su zaokruživali ime Srzentića na listiću još u hodu do kutije umjesto da sjednu za klupu predvđenu za tu svrhu.

Na zahtjev predsjednika SO Bar Osmana Subašića, svi odbornici su u nastravku glasanja svoje listiće ispunili sjedeći za klupom.

Inače u sali je prilikom glasanja bilo 20 od ukupno 21 odbornika vladajuće koalicije DPS-SDP.

U prvom obraćanju Srzentić je nakon proglašenja i polaganja zakletve u prioritete Opštine uvrstio otvaranje novih radnih mjesta za mlade, te brigu o najmlađim i najstarijim Baranima za što će biti upotrebljeni "svi kapacviteti lokalne samouprave".

Srzentić je takođe najavio "sigurnu podršku Vlade barskoj samoupravi u kontinuitetu" i transparentnost u radu svih opštinskih organa.

Bonus video: