Članstvo u NATO i EU najbolji okvir za stabilnost i prosperitet

Sagovornici su istakli značaj dalje konsolidacije ugovorne baze između dvije države u cilju dinamiziranja ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma, energetike i izgradnje saobraćajne infrastrukture
0 komentar(a)
Đukanović i Poposki, Foto: Vlada Crne Gore
Đukanović i Poposki, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 07.10.2014. 20:09h

Članstvo u NATO i EU najbolji je okvir za stabilnost i ukupni prosperitet regiona, a put ka tome vodi preko snaženja ekonomske saradnje na bilateralnom i regionalnom nivou, ocijenili su premijer Milo Đukanović i ministar vanjskih poslova Makedonije, Nikola Poposki.

Na njihovom sastanku konstatovano je da su odnosi dvije države veoma dobri i prijateljski, i da ih karakteriše kvalietna i sadržajna međudržavna saradnja.

“Oni su razmijenili mišljenja o evropskim i evroatlantskim integracijama država zapadnog Balkana, uz konstataciju da je članstvo u NATO i EU najbolji okvir za stabilnost i ukupni prosperitet regiona, i da put ka tome vodi preko snaženja ekonomske saradnje na bilateralnom i regionalnom nivou”, piše u saopštenju Vlade.

Sagovornici su istakli značaj dalje konsolidacije ugovorne baze između dvije države u cilju dinamiziranja ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma, energetike i izgradnje saobraćajne infrastrukture.

Sa Poposkim se sastao i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Vujanović je rekao da je zadovoljan sadržajnim, intenzivnim i vrlo bliskim odnosima Crne Gore i Makedonije, uz uvjerenje da će se pronaći prostor i za intenziviranjem ekonomske saradnje.

„Poposki je ocijenio da je saradnja u procesu integracija veoma važna, jer je članstvo u NATO i EU kapitalna vrijednost i Crne Gore i Makedonije“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: