Pravedna: Režim mogu smijeniti udruženi opozicioni suverenisti i bivši unionisti

Iz Pravedne su rekli da samo te političke ideje otvaraju vrata demokratskim i korjenitim društvenim promjenama
20 komentar(a)
Rade Bojović, Foto: Savo Prelević
Rade Bojović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2014. 11:25h

Aktuelni režim može smijeniti samo udružena i odlučna reformatorska evroatlantska politika iza koje stoje izvorni opozicioni suverenisti i bivši unionisti, smatraju u Pravednoj Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, nedavno završeni lokalni izbori su iskristalisali crnogorsku političku scenu.

Iz Pravedne su kazali da je makar do narednih parlamentarnih izbora politička ponuda svedena na četiri moguća puta.

"Prvi izbor su DPS i njegovi sateliti. Srž ove politike je u ležećoj evroatlantskoj spoljnopolitičkoj orijentaciji i razarajućoj unutrašnjoj politici koja se vodi u interesu režimskih vrhova, partijskih lojalista i "snalažljive" tranzicione manjine", navodi se u saopštenju.

U Pravednoj smatraju da je drugi izbor Demokratski front, sa ili bez Socijalističke narodne partije, "koji ukoliko ne promijene spoljnu politiku i ne definišu očiglednu ponudu koja će i Lekiću omogućiti da ima jasan stav i usput ne pretoče srbofilstvo u privatnost, postaće direktni krivci za lagodan opstanak Đukanovićeve vlasti".

Kako su kazali, treći izbor su zbirni ostaci poražene velikosrpske politike čiji najveći domet može biti nanošenje štete DF-u i rad u korist DPS-a.

"Konačno, četvrti izbor su poruke Pravedne Crne Gore čija suština je u tome da je smjena DPS-a izvjesna ukoliko se objedini podrška evroatlantskoj spoljnoj politici i unutrašnje zalaganje za građansko, pošteno i slobodno društvo", kaže se u saopštenju.

Iz Pravedne su rekli da samo te političke ideje otvaraju vrata demokratskim i korjenitim društvenim promjenama.

"Ili, prevedeno na realan politički teren, to znači - da ovaj režim može smijeniti samo udružena i odlučna reformatorska evroatlantska politika iza koje stoje izvorni opozicioni suverenisti i bivši unionisti", smatraju u tom političkom klubu.

Prema njihovim riječima, to je najmanje loše rješenje i prvi korak u pravcu zaustavljanja "DPS-ovskog pustošećeg kapitalizma, samožive partitokratije, amfilohijevskog prorežimskog četništva i moskovskih spoljnopolitičkih lutanja".

Bonus video: