Đukanović: Čini mi se da imamo urođeni deficit talenta za timski rad

Upitan koji su ministri koji od drveća ne vide šumu, kako je izjavio na Miločerskom formu, Đukanović je kazao da nije o tome govorio praveći uvod o rekonstrukciji Vlade
51 pregleda 24 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2014. 18:52h

Premijer Milo Đukanović je kazao da će tema personalnog sastava Vlade biti aktuelna tek kada budu usaglasili platformu sa državno političkim prirotetima, okvirno krajem 2015. i početkom 2016.

"Rekonstrukcija Vlade je mnogo ozbiljniji i sistematičniji posao, tako da sam na to pitanje gledao kao na pitanje formiranja tima koji treba da obavi određene prioritete. Mi smo sada u fazi definisanja tih prioriteta. Kao orjentir smo uzeli kraj 2015. i početak 2016. i pokušavamo sada da usaglasimo, ono što su nesumnjivi prioriteti u državnoj politici. Kada to usaglasimo, moraćemo da vidimo da li u postojećem , ili nekom drugom timu možemo kvalitetno odgovoriti tim zadacima. Tako da će tema personalnog sastva Vlade biti aktuelna kada budemo usaglasili platformu sa državno političkim prirotetima za naredni period" kazao je Đukanović na svečanosti povodom otvaranja postrojenja za tretman otpadnih voda u Bečićima.

Upitan koji su ministri koji od drveća ne vide šumu, kako je izjavio na Miločerskom formu, Đukanović je kazao da nije o tome govorio praveći uvod o rekonstrukciji Vlade.

"Možete i sami prepoznati, generalno, rekao bih u crnogorksom društvu, pa čak i u tim, pretpostavljam elitnijim djelovima kakva bi trebalo biti Vlada, da ne postoji dovoljno svijesti o međuzavisnosti poslova koje obavljamo. Često mi se čini kao da imamo neki urođeni deficit talenta za timski rad. I to nas naravno uvijek drži, rekao bih, na vrlo niskom stupnju ispunjenosti zadataka, jer se ni jedan danas ozbiljan zadatak ne može se ispuniti pojedinačnim naporom. Kod Crnogoraca, čini mi se postoji problem da kada se okupe, prvo se posvađaju, pa onda pokušaju da razmisle o tome šta bi trebalo i šta bi mogli da zajedno urade. Mislim da su to takođe neki elementi tog mentalitetskog i istorijskog nasljeđa koje moramo prevazilaziti, ukoliko želimo da budemo uspješno i efikasno društvo. Na to sam mislio", kazao je Đukanović.

Bonus video: