Pratićemo lidere opozicije ako ugroze nacionalnu bezbjednost, do sada nisu

Odbor je većinom glasova poslanika DPS-SDP podržao Predlog izmjena zakona o ANB, dok je Bulatović bio protiv, a poslanici Pozitivne i SNP-a Darko Pajović i Velizar Kaludjerović uzdržani
58 pregleda 0 komentar(a)
Boro Vučinić, Foto: Boris Pejović
Boro Vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.10.2014. 12:58h

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Boro Vučinić tvrdi da ta institucija ne prati lidere opozicije i nedovoljno lojalne predstavnike vlasti.

Vučinić je takvu mogućnost odbacio na sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost nakon što je, tokom rasprave o izmjenama Zakona o ANB, poslanik Demokratskog fronta Predrag Bulatović izrazio sumnju u takve aktivnosti agencije.

“Ne pratimo opozicione lidere i predstavnike vlasti. To bi radili samo ako bi ugrozili nacionalnu bezbjednost a to se do sada nije desilo,” rekao je Vučinić.

On je rekao i da ANB "ne iskazuje interesovanje za novinare ili NVO, niti ih prati".

"Mi smo zainteresovani samo za nečiji rad koji ugrožava nacionalnu bezbjednost, ustavni poredak ili ako se njime širi mržnja. Dođite i izvršite uvid i upoznajte se sa mjerama tajnog nadzora koje ANB sprovodi", pročio je on Bulatoviću na Odboru.

Odbor je većinom glasova poslanika DPS-SDP podržao Predlog izmjena zakona o ANB, dok je Bulatović bio protiv, a poslanici Pozitivne i SNP-a Darko Pajović i Velizar Kaludjerović uzdržani.

Vlada je tražila da parlament po hitnom postupku usvoji izmjene zakona, koji je prilagođen standardima NATO.

Bonus video: