SDP: Ukazivaćemo na probleme, jer želimo bolje Cetinje

Kusovac je ocijenio da je SDP u proteklom periodu postala najveća opoziciona partija na Cetinju i glavna alternativa lokalnoj vlasti DPS-a
82 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2014. 12:23h

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije juče je na Cetinju održao Šestu izbornu Konvenciju.

Na Konvenciji su delegati izabrali novi sastav Opštinskog odbora koji će u narednih četiri godine imati 47 članova, 9 više nego do sada.

Predsjednik Opštinskog odbora Ivan Kusovac, u dosadašnjem mandatu, je podnoseći izvještaj o radu istakao da je osnovni razlog za sazivanje Konvencije prije isteka četvorogodišnjeg perioda dolazak većeg broja mladih, visokobrazovanih ljudi u prethodnih godinu dana i želja da se oni formalno uključe u rad partijskih organa.

Kusovac je ocijenio da je SDP u proteklom periodu postala najveća opoziciona partija na Cetinju i glavna alternativa lokalnoj vlasti DPS-a.

„Ukazivali smo i ukazivaćemo na probleme koji se u našem gradu moraju rješavati, ne iz puke želje za kritikom, nego iz želje da Cetinje bude mnogo bolji grad za život“ kaže Kusovac.

On se zahvalio svim članovima Opštinskog odbora, Foruma žena i Foruma mladih, aktivistima i simpatizerima na radu i podršci u proteklom periodu.

Pozdravljajući skup u ime rukovodstva partije, potpredsjednik SDP-a Rifat Rastoder istakao je da danas, poslije perioda koji je bio težak i za Cetinje i za Crnu Goru, slijedi nova faza razvoja, „faza kad obnovljenu kuću treba održati i napraviti takvom da bude udobna za sve njene građane.“

On je istakao da „ukoliko nas bude nosila ideja zajedništva kao i do sada“ za SDP na Cetinju nema bojazni.

Generalni sekretar SDP Borislav Banović istakao je da je SDP na Cetinju ostvario snažan rast, prije svega zbog dobre politike i borbe za interese građana. On napominje da su pred Cetinjem krupni problemi koji se u narednom periodu moraju brže i efikasnije rješavati.

“Siguran sam da će novi sastav Opštinskog odbora na pravi način odgovoriti na sve izazove u narednom periodu“ poručio je Banović.

Galerija

Bonus video: