Pripadnicima MUP-a čestitke od Krivokapića i Markovića

“Od daleke 1831. i osnivanja Narodne straže – Gvardije pa do današnjeg dana, snaga države se mjerila snagom institucije koja štiti Ustav i zakon. Misija svakog pripadnika MUP-a jeste čuvanje i zaštita svakog građanina, a time i čuvanje države Crne Gore”, kaže se u čestitki Krivokapića
58 pregleda 0 komentar(a)
MUP, zgrada MUP-a, Foto: Vesko Belojević
MUP, zgrada MUP-a, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.10.2014. 15:57h

Država je dužna da omogući pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) uslove u kojima će, svojim znanjem i profesionalnošću, moći da daju snažan odgovor na izazove i prijetnje, poručio je predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić.

On je, povodom 2. oktobra, Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, uputio čestitku ministru Rašku Konjeviću, direktoru Uprave policije Slavku Stojanoviću i svim pripadnicima MUP-a.

“Od daleke 1831. godine i osnivanja Narodne straže – Gvardije pa do današnjeg dana, snaga države se mjerila snagom institucije koja štiti Ustav i zakon. Misija svakog pripadnika MUP-a jeste čuvanje i zaštita svakog građanina, a time i čuvanje države Crne Gore”, kaže se u čestitki Krivokapića.

Kako je naveo, na MUP-u i Upravi crnogorske policije je danas veće breme i očekivanje nego ikada – da odgovore novim bezbjednosnim rizicima u novom vremenu, ali prije svega da odgovori obavezama iz oblasti vladavine prava.

“Država je dužna obezbijediti i omogućiti pripadnicima MUP-a uslove u kojima će svojim znanjem i profesionalnošću moći u punom kapacitetu dati snažan odgovor države na izazove i prijetnje. U Crnoj Gori može biti samo jednog straha – straha od zakona”, naveo je Krivokapić u čestitki.

Bezbjednost građana i njihove imovine, uz punu zaštitu pravnog poretka, osnovni je cilj djelovanja svakog pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), poručio je ministar pravde Duško Marković.

“Samo jedinstveni i uz punu posvećenost možemo doprinijeti ostvarenju strateških ciljeva Crne Gore, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu. Permanentni napredak, kao i težnja za poboljšanjem uslova pripadnika svih linija djelovanja Ministarstva, jeste naše opredjeljenje”, navodi se u čestitki Markovića.

On je pripadnicima MUP-a poručio da je njihov doprinos vidljiv, dodajući da je vjeruje da je to podstrek za postizanje daljih rezultata.

Bonus video: