Bečić: Ako budem šef SNP, nema saradnje sa DPS

"Nekoliko mjeseci imam konstantne zahtjeve članova i simpatizera širom Crne Gore da budem kandidat za predsjednika"
53 pregleda 43 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Aleksa Bečić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 02.10.2014. 18:11h

Funkcioner SNP-a i nosilac liste te partije na lokalnim izborima u Podgorici Aleksa Bečić potvrdio je da će na stranačkom kongresu u novembru biti kandidat za predsjednika SNP-a.

Bečić je u emisiji TV Vijesti "Načisto" kazao da ima konstantne zahtjeve članstva i simpatizera da se kandiduje za predsjednika stranke.

"Nekoliko mjeseci imam konstantne zahtjeve članova i simpatizera širom Crne Gore da budem kandidat za predsjednika. Kada za to dođe formalni momenat prihvatiću kandidaturu" reka je Bečić.

Bečić je poručio da, u slučaju da bude izabran za šefa partije, da neće biti nikakve saradnje sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

On je kazao da odluku da se kandiduje za predjednika stranke nije donio sa blagoslovom sadašnjeg lidera SNP-a Srđana Milića niti da na osnovu toga da ko će biti ostali kandidati. "Odluku sam donio iskreno, ona nije plod nikakvih kalkulacija, zakulisnih radnji ili dogovora sa bilo kime u tom dijelu." rekao je Bečić.

Bečić nije želio da komentariše pitanje da li će mu šef poslaničkog kluba Aleksandar Damjanović biti protivkandidat. "Ja nisam ovu odluku donio kao plod toga da li će biti jedan ili pet kandidata" rekao je on.

Bečić je, komentarišući poruke lidera DF-a Miodraga Lekića da je spreman da traži novi model saradnje opozicije a možda i nova lica koja će je predvoditi, kazao da je za njega više prihvatljivo da se o tome razgovata na stranačkim organima a ne preko medija.

"Imali smo tih ideja u prošlosti. Aktuelni politički momenat i u svim sferama društva nameću potrebu da se razmišlja o svim mogućim odgovorima na takvo stanje. Za mene je prihvatljivije od medijskih poziva i pompeznih koji djeluju prijemčivo za uho prosječnog birača da se sagledaju svi aspekti i u jednoj koordinaciji razmjeni mišljenja uz malom širem krugu, partijskim organima donesu cjelishodne odluke. Tu je mnogo važnija koordinacija međusobnog povjerenja aktera koji imaju opozicionu nit od medijskih istupa" rekao je on i dodao da se nivo međusobnog povjerenja i poštovanja unutar opzicije mora podići na veći nivo.

Za Milića se još ne zna da li će ući u trku za treći predsjednidnički mandat.

Bonus video: