Krivokapić na zasjedanju PS OEBS u Ženevi

Krivokapić, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, učestvuje na zasjedanju u svojstvu počasnog predsjednika PS OEBS i šefa crnogorske delegacije
1 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.10.2014. 14:43h

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić učestvovaće na jesenjem zasjedanju Parlamentarne skupštine (PS) OEBS-a, koja će, od petka do nedjelje, biti održana u Ženevi.

Krivokapić, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, učestvuje na zasjedanju u svojstvu počasnog predsjednika PS OEBS i šefa crnogorske delegacije.

“Ovogodišnje Jesenje zasjedanje, koje će biti održano u Ženevi, okupiće predsjednike parlamenata i šefove parlamentarnih delegacija 57 država članica PS OEBS-a. Zasjedanje je posvećeno temi Novi bezbjednosni izazovi – uloga Parlamenta”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, na agendi Jesenjeg zasjedanja će se u vrhu prioriteta naći i ukrajinska kriza, na čijem rješavanju PS OEBS-a posvećeno radi, posebno od, kako se navodi, prvog susreta ukrajinske i ruske parlamentarne delegacije koju je organizovao Krivokapić u aprilu u Beču.

U Ženevi će zasjedati i Stalni odbor PS OEBS-a na kojem će biti razmatrana pitanja nastupajućih izbora u državama regije OEBS-a.

Bonus video: