Bečić ulazi u trku za šefa SNP-a, Milić još vaga

Ukoliko se Srđan Milić ne kandiduje za treći mandat, vjerovatno je da će Aleksandar Damjanović biti protivkandidat Bečiću
59 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Aleksa Bečić, Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.10.2014. 16:48h

Nosilac liste Socijalističke narodne partije (SNP) u Podgorici Aleksa Bečić kandidovaće se za predsjednika stranke, potvrdio je u emisiji "Načisto" Petra Komnenića na TV Vijesti.

Lider stranke Srđan Milić još vaga hoće li se boriti za treći mandat na čelu partije, saznaju “Vijesti”.

Postupak za kandidature za predsjednika SNP će biti pokrenut na sjednici Glavnmog odbora u nedjelju. Prema tvrdnjama izvora "Vijesti" iz SNP-a, Milić ni najbližim saradnicima nije kazao da li će se kandidovati na Kongresu koji će se vjerovatno održati 15. novembra, u nedjelju.

Iako se nakon osam godina na čelu partije može pohvaliti sa najdužim predsjedničkim stažom u SNP-u, Milić je i ranije nagovještavao da bi se mogao povući nakon drugog mandata.

Da bi Milić mogao da traži i treći mandat, može se zaključiti na osnovu činjenice da se proces kandidatura pokreće mjesec pred kongres, čime je značajno smanjen prostor za unutarstranačku kampanju protivkandidatima, kazali su izvori iz SNP-a.

Prije četiri godine kongres je zakazan 12. septembra, a održan 19. novembra. Milić je tada bio jedini kandidat za predsjednika.

Ukoliko Milić odluči da se povuče sa čela stranke, velike su šanse da će šef poslaničkog kluba Aleksandar Damjanović biti protivkandidat Bečiću, procijenio je izvor iz SNP-a.

Međutim, skoro je izvjesno da se Damjanović neće kandidovati ukoliko Milić uđe u trku za predsjednika.

Prema tvdnjama izvora “Vijesti”, Bečić na Kongresu može računati na podršku podgoričkog i još nekoliko odbora, poput onog u Herceg Novom, koji ne kriju nezadovoljstvo Milićevom politikom.

Bonus video: