Dogovor DPS-SDP nakon izvještaja EK

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” iz vrha DPS-a, koalicioni partneri smatraju da treba sačekati izvještaj iz Brisela kako bi se "osnažio sporazum"
9 komentar(a)
Čelnici DPS-a i SDP-a, Foto: Boris Pejović
Čelnici DPS-a i SDP-a, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.09.2014. 15:34h

Iako je najavljivano da bi aneks koalicionog sporazuma Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) mogao biti ozvaničen do kraja mjeseca, taj dokument će vjerovatnije biti potpisan poslije sredine oktobra, nakon što Evropska komisija objavi izvještaj o napretku Crne Gore, saznaju “Vijesti”.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” iz vrha DPS-a, koalicioni partneri smatraju da treba sačekati izvještaj iz Brisela kako bi se "osnažio sporazum".

“Ako bude konkretnih preporuka iz izvještaja, aneks sporazuma se može osnažiti konkretnim planom. Treba sve u paketu riješiti - aneks i rekonstrukciju vlade. Sa porukama EK mogu biti samo bolji”, kazao je on.

Pregovore o učvršćivanju koalicije na državnom nivou ispred DPS-a vode potpredsjednik Igor Lukšić i Duško Marković, dok tim SDP-a čine potpredsjednici Vujica Lazović i Raško Konjević.

Funkcioner SDP-a Damir Šehović nedavno je kazao da aneks predstavlja skup najvažnijih projekata u oblasti ekonomije, čijoj realizaciji do kraja mandata vlade treba dati prioritet, ali i različitih aktivnosti u političko-pravnoj ravni vezanih za proces vladavine prava, izgradnju i jačanje institucija, što su obaveze koje proizilaze iz poglavlja 23 i 24, a koje su od presudnog značaja za intenziviranje procesa pristupanja ka NATO-u i EU.

Sagovornik “Vijesti” je kazao da su između koalicionih partnera još neriješena pitanja razvoja aerodroma u Tivtu, kao i davanja u zakup Kraljičine plaže kod Bara.

Bonus video: