MVPEI: Crna Gora ima jasno spoljnopolitičko opredjeljenje

"Crna Gora će nastaviti da odnose i saradnju sa Rusijom razvija u duhu tradicionalnog prijateljstva, povjerenja i obostranih interesa"
1 komentar(a)
Mvpei, Foto: Luka Zeković
Mvpei, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.09.2014. 14:21h

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) saopštilo je danas da su stavovi Rusije u odnosu na NATO opštepoznati, ali da Crna Gora ima jasno spoljnopolitičko opredjeljenje u skladu sa nacionalnim interesima.

Na pitanje da komentarišu izjavu ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova da je ekspanzija NATO-a prema bivšim jugoslovenskim republikama neodgovorna politika i u Moskvi se doživljava kao provokacija, iz MVPEI su istakli da je pravo Crne Gore i Rusije da opredjeljuju pravce svoje unutrašnje i spoljnopolitičke orijentacije.

Crna Gora, kako se navodi, ima jasno spoljnopolitičko opredjeljenje koje je u u skladu sa nacionalnim interesima i više puta saopšteno u razgovorima sa ruskim i zvaničnicima drugih država. "Stavovi Rusije u odnosu na proširenje Alijanse, takođe, su opštepoznati".

"Crna Gora će nastaviti da odnose i saradnju sa Rusijom razvija u duhu tradicionalnog prijateljstva, povjerenja i obostranih interesa, uz suvereno pravo obje države da opredjeljuju pravce svog unutrašnjeg razvoja i spoljnopolitičkih orjentacija", navodi se u izjavi MVPEI dostavljenoj Portalu Analitika.

Bonus video: