Đukanović odlučuje ko nadgleda službe

Zakonom o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora predviđeno je da rad Biroa koordiniše član Vijeća kojeg Đukanović odredi
119 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, Boro Vučinić, Foto: Savo Prelević
Duško Marković, Boro Vučinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2014. 14:58h

Vlada je juče imenovala članove Biroa za operativnu koordinaciju obavještajnih službi, a predsjednika Biroa naknadno će imenovati predsjednik Vijeća za nacionalnu bezbjednost Milo Đukanović.

Zakonom o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora predviđeno je da rad Biroa koordiniše član Vijeća kojeg Đukanović odredi.

Za članove Biroa juče su imenovani šef ANB Boro Vučinić, načelnik Generalštaba Dragan Samardžić, direktor Uprave policije Slavko Stojanović, šef Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma Vesko Lekić, direktor Uprave carina Vla dan Joković.

U Birou su i direktor Poreske uprave Milan Lakićević, načelnik Odjeljenja za vojno-obavještajne poslove u Ministarstvu odbrane Goran Poleksić, generalni direktor Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor u MUP-u Miloš Vukčević, kao i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost Žarko Šturanović.

On i Vučinić su istovremeno i članovi Vijeća, u kojem su pored premijera i ministri pravde, odbrane vanjskih poslova, odbrane, unutrašnjih poslova i finansija.

Biro je zadužen za operativnu koordinaciju obavještajnog sektora i sprovodi odluke Vijeća, koje upravlja službama na političkom nivou.

Bonus video: