Knežević i Bulatović prave novu partiju: Program završen, kongres na jesen

Knežević i Bulatović napustili su SNP prije dvije godine, zbog odbijanja Srđana Milića da na parlamentarnim izborima nastupi sa Demokratskim frontom
58 pregleda 34 komentar(a)
Kongres sve bliži: Knežević i Bulatović, Foto: Boris Pejović
Kongres sve bliži: Knežević i Bulatović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.09.2014. 05:37h

Formiranje partije koju će predvoditi Milan Knežević je u završnoj fazi, a osnivački kongres stranke trebalo da se održi do kraja godine, saznaju “Vijesti”.

Sagovornik “Vijesti” koji je uključen u forminje partije kazao je da bi radna verzija programa stranke trebalo da bude završena do kraja sedmice, nakon čega će biti konsultovano članstvo.

“Tokom avgusta Knežević i Predrag Bulatović su obilazili opštinske organizacije kako bi članstvu približili ideju osnivanja partije, a narednih dana ponovo će ih obići kako bi se konsultovali o radnoj verziji stranačkog programa. Nakon što konačna verzija bude usaglašena, počinjemo sa pripremama za kongres”, kazao sagovornik “Vijesti”.

On je kazao da Knežević i Bulatović imaju bezrezervnu podršku predsjedništva Fronta, ističući da će najmlađa nova stranka nastaviti da funkcioniše u okviru tog političkog saveza.

Politička grupacija koju vodi Knežević trebalo je početkom godine da bude transformisana u partiju, ali se od toga odustalo kako ne bi negativno djelovalo na kampanju za lokalne izbore.

“Iako odavno planiraju da formiraju stranku, Knežević i Bulatović nijesu željeli to da rade bez podrške ostalih članova Predsjedništva DF. Imaju podršku čelnika Fronta i zato je sada priča ozbiljnija”.

Knežević i Bulatović napustili su Socijalističku narodnu partiju (SNP) prije dvije godine, zbog odbijanja Srđana Milića da na parlamentarnim izborima nastupi sa Demokratskim frontom. Knežević je u nekoliko navrata najavljivao formiranje partije, a da računa na ozbiljnu stranačku bazu demonstrirao je kada je u staroj zgradi Vlade organizovao velike stranačke skupove pred parlamentarne i predsjedničke izbore.

Bonus video: