Utvrđene izmjene Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći

“Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći će se omogućiti ostvarivanje tog prava žrtvama nasilja u porodici iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici na isti način kao i žrtvama krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i trgovina ljudima”, saopšteno je nakon sjednice Vlade
59 pregleda 0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.09.2014. 19:00h

Vlada je danas utvrdila izmjene Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i donijela rješenje o imenovanju Biroa za operativnu koordinaciju rada bezbjednosnih službi.

“Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći će se omogućiti ostvarivanje tog prava žrtvama nasilja u porodici iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici na isti način kao i žrtvama krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i trgovina ljudima”, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Kako se navodi, omogućiće se ostvarivanje besplatne pravne pomoći i u postupku izvršenja koji sporovdi javni izvršitelj, kao i to da, izuzetno, besplatnu pravnu pomoć mogu pružati i advokati mimo mjesne nadležnosti osnovnog suda, ukoliko za to postoje opravdane okolnosti.

Utvrđen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju, prvenstveno zbog, kako se navodi, potrebe usklađivanja sa promjenama teritorijalne organizacije Crne Gore nakon formiranja opština Petnjica i Gusinje.

“U skladu sa Zakonom o osnovama obavještajno-bezbjednosnog sektora Crne Gore, Vlada je donijela rješenje o imenovanju Biroa za operativnu koordinaciju rada bezbjednosnih službi”, kaže se u saopštenju Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Bonus video: