Lekić: Planiramo reorganizaciju Fronta

Lekić je kazao da je lider SDP-a Ranko Krivokapić tokom pregovora o formiranju vlasti u Podgorici pokušao da napravi zaokret, ali da je izgubio bitku u sopstvenoj stranci
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2014. 18:11h

Lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić, potvrdio je da se planira reorganizacija saveza i da je bilo razgovora o utapanju konstituenata u politički subjekt sa jedinstvenim programom.

"To je predmet naše analize i ta tema nije tabu i niko nije imao aprironu odbojnost. Front sigurno mora dobiti neku malo funkcionalniju strukturu, radi efikasnosti djelovanja, ali nijesam smetnja ni za jednu opciju, ni njegovog nazovimo centralizovanja ili još šireg saveza", kazao je Lekić gostujući u emisiji "Načisto" na televiziji Vijesti.

On je najavio da opozicija sprema odgovor na, kako je rekao, posljednju izbornu prevaru birača, ali nakon objavljivanja izvještaja Evropske komisije o napretku početkom oktobra.

Tada će, kako je rekao, biti poznato da li će to biti vanistitucionalna borba kroz opšti bojkot i građanske proteste ili neki drugi vid djelovanja.

"Mi pripremamo odgovore na sve ovo. Vara se DPS ako misli da se sada etablirao moćno jer on o tome razmišlja – još dvije godine ćemo lagodno, neće nas uznemiravati SDP. A ne misli o padu svih mogućih vrijednosti u Crnoj Gori, od ekonomije, socijale. Jedino što raste u Crnoj Gori je državni dug. Nek očekuje baš u momentu kad im se čini da trijumfalno pobjeđuju i da je opozicija poražena, neka očekuju oštru reakciju opozicije", rekao je Lekić.

On je kazao da je lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić tokom pregovora o formiranju vlasti u Podgorici pokušao da napravi zaokret, ali da je izgubio bitku u sopstvenoj stranci.

"Krivokapić je jako loše izašao iz svega ovoga. Ponižen je dvostruko. Od tih poruka političko-mafijaških koje je dobijao, pa do poraza u samoj partiji. To je njegova odgovornost. Mislim da je pokušavao u mjeri u kojoj je mogao da se dođe do tog koncepta, jer postavlje se onda pitanje čemu ta priredba, ako je ona na početku sa njegove strane bila planirana da se završi sa DPS-om", rekao je lider Fronta.

On je dodao da se ispostavilo da je Krivokapić "slab lider, da nema mogućnost da odluči":

"Vjerovatno je ta linija u toj partiji, nije velika tajna, takođe pod sjenkom korupcionaških uplitanja i učešća, bila odlučujuća i ishod je bio taj koji je bio".

Bonus video: