URA održala performans ispred RTCG-a: Šire propagandu, uređuju ga funkcioneri i simpatizeri DPS-a

Šef Medijskog tima URA Bojan Jevrić tom prilikom je kazao da su u performansu koji su danas priredili ispred zgrade RTCG-a izlijepili info table ove medijske kuće i crnogorskoj javnosti poslali istinu
3274 pregleda 26 komentar(a)
Sa performansa, Foto: URA
Sa performansa, Foto: URA

Medijski javni servis Crne Gore otet je od građana i njegova namjena je da služi za širenje propagande koja ima za cilj očuvanju nekontrolisane vlasti jedne partije i jednog čovjeka, saopšteno je danas na performansu Građanskog pokreta URA ispred zgrade RTCG-a.

Šef Medijskog tima URA Bojan Jevrić tom prilikom je kazao da su u performansu koji su danas priredili ispred zgrade RTCG-a izlijepili info table ove medijske kuće i crnogorskoj javnosti poslali istinu.

“Ovo nije vaš medijski javni servis. I ako ga vi finansirate od svojih para i za njega ove godine dajete skoro 14 miliona eura. Vaš medijski javni servis otela je tridesetogodišnja nekontrolisana vlast jednog čovjeka i njegova partija koja je, kako vidimo i zadnjih dana, na kriminalne načine zarobila svaku instituciju ove države”, poručio je Jevrić.

On je ukazao i da medij građana, koji je to samo na papiru, "uređuju ljudi koji su bivši funkcioneri DPS-a ili pak njegovi otvoreni simpatizeri."

“Svaku informaciju koju dobijete od strane ovog medija smatrajte nepotpunom i neobjektivnom. Njihov jedini cilj je propaganda i plasiranje neistina”, zaključio je Jevrić.

Iz Građanskog pokreta URA saopštili su da su "performanas pokušali da prekinu iz kabineta generalnog direktora RTCG-a Božidara Šundića poslavši obezbjeđenje koje je imalo namjeru da aktivistima URE zabrani fotografisanje, snimanje i izvođenje performansa, prvobitno u dvorištu RTCG-a a potom i na trotaoru, tj. javnoj površini."

“Uprkos diktatorskom načinu uređivanja i organizovanju unutrašnjih poslova u RTCG-u, aktiviste URE su uspješno završili svoj performanas i pokazali pravo lice tzv. javnog servisa”, zaključuju u saopštenju iz URE.

Bonus video: