Miliću, ideš li to ka DPS-u

33 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.09.2014. 17:18h

Demokratski front (DF) je pozvao lidera Socijalističke narodne partije (SNP) Srđana Milića da odgovori da li je bilo političke trgovine sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) pri izboru Milisava Ćorića za sekretara Državne izborne komisije.

DF je nakon sinoćne sjednice pozvao Milića da odgovori približava li se njegova partija DPS-u. Corić je na sjednici Administrativnog odbora izabran za sekretara DIK-a glasovima DPS-a i Aleksandra Damjanovića, dok je opozicija glasala protiv. Predstavnici opozicije i Rifat Rastoder (SDP) tada su glasali za kandidata DF-a Velja Čađenovića.

“Neophodno je da se Milić konačno oglasi i javno saopšti da li su ove trgovine izolovani slučajevi u kojima nije učestvovao, i iza kojih lično ne stoji, nego da je riječ o odmetnutim funkcionerima, koji, učestvujući u ovakvim trgovinama, sprovode svoju osnovnu političku misao približavanje DPS-u”, navodi se u saopštenju DF-a.

U tom političkom savezu upozorili su da je Corić izabran za sekretara dogovorom SNP-a i DPS-a, navodeći da to nije prvi put da kadrovi SNP-a odlaze u državne institucije glasovima vladajuće stranke.

“Moramo pomenuti kontinuitet niza uspješnih trgovina SNP-a s partijom na vlasti za vrijeme Milićevog mandata. Dragiša Pešić sa mjesta poslanika i potpredsjednika SNP-a postao je senator DRI, Srđa Božović sa mjesta poslanika je postao član savjeta Centralne banke. Visoki funkcioneri SNP-a su nakon sumnjivog glasanja u Skupštini našli zaposlenje u azerbejdžanskoj firmi “Azmont", a nekadašnji poslanik Dobrica Šljivančanin postao je član Sudskog savjeta, a završnu trgovinu za ovaj mjesec predstavlja namještenje Corića, koji je, opet suprotno zakonu, izabran za sekretara Državne izborne komisije”, navodi se u saopštenju DF-a.

Bonus video: