Integracija Crne Gore u NATO važna za cijeli region, Italiju i Alijansu

1 komentar(a)
Milo Đukanović, Roberta Pinoti, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Roberta Pinoti, Foto: Gov.me
Ažurirano: 24.09.2014. 14:45h

Crna Gora i Italija imaju i snažan potencijal za produbljivanje ekonomskih odnosa, koji predstavlju fundament bilateralne sradnje, istaknuto je u razgovoru predsjednika Vlade Mila Đukanovića sa ministarkom odbrane Republike Italije Robertom Pinoti, koja boravi u posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Đukanović je, kako se navodi, iskazao zahvalnost Vladi Republike Italije za podršku i saradnju u procesu ostvarivanja strateškog prioriteta Crne Gore - članstva u NATO, ukazujući na odlučnost Crne Gore da kroz intenzivirani i fokusirani dijalog naredne godine bude pozvana da se pridruži Aijansi. U tom kontekstu podsjetio je na značaj integracije i očuvanja integracionog entizijazma za stabilnost cijelog regiona Zapadnog Balkana.

Ministarka Pinoti ponovila je snažnu podršku Italije aspiracijama Crne Gore ka članstvu u NATO i pozdravila ostvarene rezultate. “NATO jeste cilj Crne Gore, ali je integracija važna i za cijeli region, Italiju i Alijansu", kazala je Pinoti.

Zajednički je konstatovano da će saradnja dvije države biti nastavljena i u procesu evropskih integracija Crne Gore, te da se i na tom polju vodi intenzivan politički dijalog i ostvaruju dobri rezultati, navodi se u saopštenju.

Bonus video: