Šabović dobio SMS: "Bogojević ruča sa A.Đ. u Konaku"

Dragan Bogojević nije odgovarao na pozive i sms poruke u kojima je obaviješten o navodima Džavida Šabovića
120 pregleda 0 komentar(a)
Džavid Šabović, Dragan Bogojević, Foto: Arhiva Vijesti
Džavid Šabović, Dragan Bogojević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.09.2014. 12:12h

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović je kazao da mu je prijatelj kome vjeruje proslijedio sms poruku da je nosilac liste Evropsko lice Podgorice Dragan Bogojević u jeku pregovora te koalicije sa opozicijom o formiranju vlasti u Podgorici “u restoranu 'Konak' na Cetinju ručao sa A. Đ.”

Restoranom “Konak”, prema podacima sa Centralnog registra Privrednog suda, gazduje "NO LIMIT CO" u vlasništvu Vladislava Paja Jabučanina, koji slovi za bliskog prijatelja porodice Đukanović.

“Poruka je glasila: 'Javi Džeksonu da mu Bogojević ruča u zatvorenom dijelu hotela 'Konak' na Cetinju sa A. Đ'. Društvo koje me zna od ranije, još prije politike, iz košarke i iz kafane zove me Džekson. Tu poruku je tom mom prijatelju poslao neko ko je bio u restoranu, ko mene možda ne zna, ali zna da smo mi prijatelji i da je to neko kome ja sigurno vjerujem”, kazao je Šabović za “Vijesti”, pojašnjavajući navode koji je nedavno iznio u “Monitoru”.

On je rekao da je poruku dobio u drugoj polovini jula:

"Dakle, u vrijeme kada smo najviše sastančili i imali priče”.

Na pitanje da li pretpostavlja ko je A. Đ., Šabović je kazao da “valjda cijela Crna Gora zna ko je A. Đ.”

"Ja kao ozbiljan političar ne želim da pretpostavljam. Ja sam tu poruku dobio i kada sam se požalio jednom drugu, kazao je: pa i ja sam to dobio. Ta poruka je još 'živa' u mom telefonu”, kazao je Šabović.

Šabović je prije nekoliko dana za Monitor rekao da su “najgore te poluistine” i da ima jedna sms poruka “koja me boli”, a u kojoj ga obavještavaju o tome da Bogojević ruča sa A. Đ. na Cetinju.

“Onda on (Bogojević) ne prihvata, pa podnese ostavku, pa ne podnese, pa podnese... Računica je jasna. Ako nema jednog odbornika, ništa. Ko je njega birao? Bogojević nije bio samostalan. Nije bio naš. Ono što je radio, to ni Kusturica ne bi mogao da izrežira”, kazao je Šabović.

Bogojević juče nije odgovarao na pozive i sms poruku “Vijesti” u kojoj je obaviješten o navodima Šabovića.

Aco Đukanović i Jabučanin dospjeli su u žižu interesovanja polovinom 2000. godine kada su nanijeli teške povrede članu OO LS u Podgorici Zoranu Kljajiću zbog čega im je određen pritvor.

Đukanović je preko svog advokata rekao da je reagovao kao svaki Crnogorac jer mu je Kljajić vrijeđao porodicu i odbacio sve političke konotacije.

Bonus video: