Medojević: ANB radi sa mafijom, zakon neće pomoći

“Postoji osnovana sumnja da je svaki kriminalni klan u Crnoj Gori organizovan od strane ANB-a", tvrdi Medojević
59 pregleda 8 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.09.2014. 16:56h

Izmjene Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) neće spriječiti političku zloupotrebu Agencije, ali će tim zakonom režim pokušati da zamaže oči Evropskoj uniji i NATO, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević. On tvrdi da ANB služi . partijskim interesima DPS-a i da je “dio mafijaških aktivnosti”. Zbog toga se, smatra Medojević, Agencija ne može transformisati samo zakonom. “Srastanjem DPS i mafije tajna policija je postala dio švercerskih aktivnosti i predstavlja ključni logistički segment mafijaškog režima. Osim aktivne uloge u kampanjma DPS-a, kriminalizovani djelovi ANB-a su sastavni dio logistike šverca, a ključni operativci ANB-a su postali milioneri pružajući usluge mafiji”, kazao je Medojević. Izmjenama zakona, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, ANB treba da se prilagodi NATO standardima kako bi se dobio poziv za članstvo u Aliansi.

Reforma bezbjednosnih službi jedan je od uslova da bi Crna Gora do kraja naredne godine dobila poziv za NATO. Medojević smatra da će se taj zadatak teško ispuniti.

“Postoji osnovana sumnja da je svaki kriminalni klan u Crnoj Gori organizovan od strane ANB-a i da je svaki njihov šef agent Agencije. Kako drugačije objasniti njihovu nekažnjivost, od saobraćajnih prekršaja do ubistava”, tvrdi on.

Bonus video: