Vujanović: Maksimalna saradnja u ostvarivanju misija UN

Vujanović se u sjedištu UN sastao sa Banom, koji je ponovio poštovanje za djelovanje Crne Gore u okviru UN
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2014. 06:42h

Programi agencija Ujedinjenih nacija (UN) u Crnoj Gori snažno doprinose ostvarenju državne politike, koja je u funkciji njenog razvoja i interesa svih građana, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Filipa Vujanovića sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom.

Delegacija Crne Gore, koju predvodi Vujanović, učestvuje na 69. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Vujanović se u sjedištu UN sastao sa Banom, koji je ponovio poštovanje za djelovanje Crne Gore u okviru UN.

"On je iskazao zadovoljstvo zvaničnom posjetom Crnoj Gori u julu 2012. i konstatovao da je otvaranje Eko zgrade UN u Podgorici u kojoj su smještene njene agencije jasan pokazatelj podrške Crne Gore projektu njihovog zajedničkog djelovanja", saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Takođe je iskazao punu podršku programu UN održivog razvoja čije se aktivnosti planiraju za narednih 15 godina.

Vujanović sa predsdjednikom Generalne Skupštine UN Sam Kutesom

"Vujanović je istakao odlučnost Crne Gore da svojim djelovanjem u UN i nadalje pokazuje da je pouzdan član ove najveće globalne međunarodne organizacije i da ćemo u svim oblastima maksimalno sarađivati kako bi se ostvarivale misije UN", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je konstatovao da programi agencija UN u Crnoj Gori snažno doprinose ostvarenju državne politike Crne Gore koja je u funkciji njenog razvoja i interesa svih građana.

Vujanović se sastao i sa predsdjednikom Generalne Skupštine UN Sam Kutesom.

Kutesa je naglasio poseban značaj Skupštine UN tokom tekućeg zasijedanja, imajući u vidu novu petnaestogodišnju projekciju održivog razvoja, očekujući da će članice UN biti kooperativne u tome.

"Vujanović se sa tim saglasio i istakao da će Crna Gora u ovim kao i u svim ostalim aktivnostima UN i nadalje biti krajnje odgovorna članica UN", zaključuje se u saopštenu.

Galerija

Bonus video: