PUPICG: A2A nije ni mogla konkurisati za kupovinu akcija EPCG

UPI CG, Vijeće penzionera u DF, obratili su se otvorenim pismom predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću i vicepremijeru Vujici Lazoviću, da odgovore na pitanje: Da li je strateški partner A2A u EPCG, mogla biti firma koja je stara svega 8 mjeseci?
55 pregleda 5 komentar(a)
potpisivanje ugovora A2A Vlada, Foto: Savo Prelević
potpisivanje ugovora A2A Vlada, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.09.2014. 10:32h

Partija udruženih penzionera i invalida (PUPICG) sa još nekoliko subjekata podnijeli su 15. januara krivičnu prijavu protiv menadžmenta EPCG i A2A i istakli da postoji osnovana sumnja da se nezakonito i netransparentno odlivaju značajna sredstva iz ovog sistema, na štetu države Crne Gore i na štetu njenih građana, te da zbog toga građani Crne Gore a posebno penzioneri plaćaju uvećane račune za potrošnju električne energije, koji se iz godine u godinu povećavaju.

"Tražili smo da Državni tužilac obavijesti crnogorsku javnost, da li se krši Zakon o javnim nabavkama, mogu li se plaćati konsalting usluge u EPCG bez raspisanog tendera, pogotovo u firmi gdje država ima preko 50% vlasništva. U zadnje četiri godine država Crna Gora i građani Crne Gore su oštećeni za blizu 20 miliona eura. O evidentnoj pljački imovine naše države i imovine građana Crne Gore se jasno vidi i iz završnih računa EPCG. Da ste ušli u ovaj posao, morali bi konstatovati da firma A2A nije ni mogla konkurisati za kupovinu akcija EPCG, jer nije ni ispunjavala zakonom propisane uslove. Tražili smo da se odredite prema prijavi koju smo podnijeli, jer postoji osnovana sumnja da se potkrada država Crna Gora i njeni građani", saopšteno je iz PUPICG.

PUPI CG, Vijeće penzionera u DF, obratili su se otvorenim pismom predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću i vicepremijeru Vujici Lazoviću, da odgovore na pitanje: Da li je strateški partner A2A u EPCG, mogla biti firma koja je stara svega 8 mjeseci?

"Vi gospođo tužiteljko za svoj rad dobijate platu od poreskih obveznika ove države, pa je i vaša obaveza da štitite imovinu države Crne Gore i njenih građana. Ukoliko nas u roku od 15 dana ne informišete o sudbini naše krivične prijave, obratićemo se Državnom tužiocu Republike Italije, i to preko njihove ambasade u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju PUPICG.

Bonus video: