Skupština plaća 60.000 za četiri nova "renoa"

"Fluence" je nova Renoova limuzina, čija se cijena kod ovlašćenih dilera kreće od 10.0000, koliko košta model sa motorom na benzin, do 13.000 eura, koliko treba izdvojiti za model sa dizel motorom
0 komentar(a)
Reno Fluence Expression
Reno Fluence Expression
Ažurirano: 21.09.2014. 12:05h

Skupština Crne Gore proširiće vozni park sa četiri nova automobila, koje će voziti predsjednici odbora koji do sada nijesu mogli da koriste to pravo zbog manjka vozila.

Prema navodima skupštinske službe za odnose sa javnošću parlament će uskoro biti bogatiji za četiri "renoa", model Fluence Expression, koji će poreske obveznike koštati 59.920 eura. Kako se navodi, postupak javne nabavke je u posljednjoj fazi, a nakon isteka roka za žalbu se očekuje potpisivanje ugovora sa firmom Alliance d.o.o.

"Vozila će koristiti predsjednici radnih tijela Skupštine, koji zbog nedostatka vozila do sada nijesu koristili pravo koje im pripada Pravilnikom o uslovima i načinu korišćenja službenih vozila u Skupštini Crne Gore", navode u skupštinskoj službi.

S obzirom na to da je u parlamentu šefova odbora koji nijesu koristili službena vozila više od broja nabavljenih vozila, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" novi automobili će biti naknadno raspoređeni.

Prema skupštinskom Pravilniku pravo na korišćenje službenih vozila imaju predsjednik parlamenta, potpredsjednici i generalni sekretar Skupštine. Osim njih službene automobile i vozače imaju i šefovi poslaničkih klubova kao i predsjednici parlamentarnih odbora.

Crnogorski parlament u voznom parku ima 23 automobila, među kojima su uz službeni i automobil u pratnji predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića, kao i tri "audija A6" koje koriste potpredsjednici parlamenta Suljo Mustafić i Branko Radulović, te generalni sektar Damir Davidović.

Predsjednik poslaničkog kluba DPS-a Milutin Simović vozi službeni "seat leon", dok službene "golfove šestice" koriste Borislav Banović iz SDP-a, Aleksandar Damjanović iz SNP-a, Mladen Bojanić iz Pozitivne i Goran Danilović iz DF-a.

Sužbene "šestice" voze i predsjednik poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Almer Kalač kao i šef poslaničkog kluba albanskih partija, HGI i LP Genci Nimanbegu.

Kako navode u službi parlamenta predsjednik Odbora za bezbjednost Mevludin Nuhodžić koristi službenog "pasata", šef Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Vuković vozi "audi A6", dok "golfove petice" voze predsjednik Odbora za politički sistem Rifat Rastoder, Odbora za antikorupciju Predrag Bulatović i predsjednik Administrativnog odbora Radivoje-Lala Nikčević.

Službeni "reno lagunu", kako se navodi, vozi predsjednik Odbora za turizam i poljoprivredu Predrag Sekulić, "golf 6" koristi zamjenik generalnog sekretara Slobodan Dragović, dok kurirska služba raspolaže sa tri automobila.

Podna svjetla i tonirana stakla

"Fluence" je nova Renoova limuzina, čija se cijena kod ovlašćenih dilera kreće od 10.0000, koliko košta model sa motorom na benzin, do 13.000 eura, koliko treba izdvojiti za model sa dizel motorom.

U osnovnu opremu spadaju dvozonski automatski klima-uređaj, senzori za kišu, podno osvjetljenje, automatsko uključivanje sva četiri pokazivača pravca u slučaju naglog kočenja, automatsko zaključavanje vrata u vožnji, regulator i ograničenje brzine, mp3 radio sa komandama na upravljaču kao i tonirana stakla.

Bonus video: