Trojanski konj opozicije u Pozitivnoj

55 pregleda 41 komentar(a)
Zoran Miljanić, Foto: Savo Prelević
Zoran Miljanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.09.2014. 07:01h

Poslanik DF-a Zoran Miljanić ocijenio je da je nosilac liste Evropsko lice Podgorice Dragan Bogojević otkrio ko je bio trojanski konj u redovima opozicije.

“To je onaj koji je pozvao Bogojevića da bude nosilac liste. On je rekao da je predložen iz Pozitivne, a da ga je na razgovor zvao Ranko Krivokapić. Taj ko ga je predložio iz Pozitivne i onaj ko ga je stavio na čelo liste to je pravi trojanski konj opozicije zajedno sa SDP-om”, kazao je Miljanić.

On je rekao da je Bogojević otkrio i ko su glavni akteri prevare građana.

“Politički svjedok-saradnik Dragan Bogojević konačno je identifikovao svoju ulogu i ulogu svojih političkih mentora na podgoričkim lokalnim izborima. Ostaće upamćen kao nosilac liste Evropska prevara Podgorice sa najkraćim rokom trajanja u političkoj istoriji Crne Gore. Niti on, niti lideri političkih partija koje su sačinjavale tu listu nijednom riječju u kampanji nijesu progovorili o tome da bez podrške DPS-a neće konstituisati vlast sa opozicijom. Potvrdio je sve sumnje koje smo mi u opoziciji i do sada imali, samo nijesmo znali ko su glavni akteri prevare. Sada i to znamo”, kazao je Miljanić.

Bogojević je u emisiji “Načisto” TV Vijesti kazao da ga je zaboljelo ispitivanje moralne pozadine njegove odluke da odustane od kandidature. On je odbacio navode da je to uradio “za nečiji račun i ličnu korist”.

“Ja sam vidio izjavu preletača iz Pozitivne, koji je principijelno zadržao mandat, prešao u drugi tabor i nastavio za poslaničku platu da mijenja Crnu Goru. On se usuđuje da proziva mene da sam nešto osmislio”, kazao je on, aludirajući na Miljanića.

Ogovarajući Bogojeviću na te navode, Miljanić je kazao da on “samo citira predsjednika DPS-a Mila Đukanovića”.

"Neka se ne brinu za to ni jedan, ni drugi. To je opozicioni mandat koji je zarađen na parlamentarnim izborima 2012. godine u skladu sa opozicionom voljom birača koji su tada glasali za Pozitivnu Crnu Goru.

Taj mandat nikada neće biti na raspolaganju političkim mešetarima i cirkusantima sličnim njemu i njegovim političkim mentorima. Sa ovim zavrašavam svaku komunikaciju preko medija sa Bogojevićem”, kazao je Miljanić.

Bonus video: