DF: Tužilac da reaguje na raspodjelu funkcija DPS-SDP u Podgorici

Na pitanje da li će učestvovati u radu sljedećih sjednica, Radonjić je odgovrio da će u narednom periodu procjenjivati šta treba raditi
64 pregleda 0 komentar(a)
DF Podgorica, Miodrag Lekić, Omer Šarkić, Foto: Vesko Belojević
DF Podgorica, Miodrag Lekić, Omer Šarkić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.09.2014. 10:43h

Državni tužilac je odmah trebao pozvati na saslušanje predsjednike opštinskih odbora Demokratske partije socijalista(DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP), nakon što je bez konkursa dogovoreno ko će vršiti određene funkcije u Glavnom gradu, ocijenila je odbornica Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak.

Istakla je da interes bio samo raspodjela funkcija, iako su tokom izborne kapmapnje zagovarali “depolitizaciju gradske uprave”, stručne kadrove i nestranačke ličnosti.

“Na kraju se sve svelo na puku trgovinu, čak do te mjere drsko da su čak sva ona mjesta koja su predviđena javnim konkursom, ne samo da su podijeljena po partijama, već smo imali priliku da pročitamo imena koja će biti na tim funkcijama. Dakle to je nešto na šta je trebalo da reaguje državni tužilac, jer lica koja su kreairali onaj aneks ugovora, predsjednici opštinskih odbora DPS-a i SDP-a, su ustvari trebali da budu pozvani od strane tužioca i da ih tužilac pita kako vi gospodo znate da će baš na ovim mjestima biti ta i ta osoba a konkurs se nije ni raspisao”, kazala je Bošnjak na konferenciji Demokratskog fronta.

"Nadam se da će na sljedećim izborima građani to znati da kazne i da će te partije otići u političku prošlost," poručila je Bošnjak.

Goran Radonjić (DF) istakao je da iz ovih razloga neće prisustvovati današnjoj sjednici, ali da će zavisno od situacija i problema o kojim se bude raspravljalo, procijeniti kako će se odnositi prema sljedećim sjednicama Glavnog grada.

Sporazum Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) o formiranju vlasti u Glavnom gradu sraman je i neprincipjelan, ocijenili su iz Demokratskog fronta (DF).

Funkcioner DF-a, Goran Radonjić, je na konferenciji za novinare rekao da se u Podgorici dešava više aspekata krize.

"S jedne strane imamo tiraniju u radu Glavnog grada. Imamo vršioca dužnonsti gradonačelnika a da je on nelegalan imamo i potvrdu predsjednika Upravnog suda. S druge strane imamo ozvaničenje prevare građana", kazao je Radonjić.

On je rekao da je cilj tog političkog bloka da se napravi jasna razlika onih koji se zalažu za propadanje društva i onih koji se zalažu za novi sistem vrijednosti i promjene.

"Ne može se govoriti da je jedan od glavnih ciljeva da se naprave fer izbori a onda zajedno i redizajnirati i navodno praviti platformu za dobrobit građana. Ovo nije prvi put da se prevara dešava", naveo je Radonjić.

Kako je kazao, i ranije su se javljale organizacije koje "glume" opoziciju, "da bi nadanja građana prvom prilikom prenijeli na naopaku stranu".

Predstavnik tog političkog bloka, Omer Šarkić, ocijenio je da je Sporazum između DPS-a i SDP-a krajnje neprincipijelan.

"Ne zaboravljamo ni način kako su dobijeni izbori a to su kupovine glasova i krađe koje su iz izbora u izbore samo samo veći", ocijenio je Šarkić.

Prema riječima njihovog partijskog kolege, Aleksandra Sekulića, dvije godine simuliranja opozicionog djelovanja bile su bazirane na ličnom neslaganju sa Miomirom Mugošom.

"Kada se taj problem izmjestio iz vidokruga sve su zaboravili", zaključio je Sekulić.

Bonus video: