Vujanović i Lukšić na Generalnoj skupštini UN

Od obnove crnogorske nezavisnosti ustavnovljena je praksa da Crnu Goru na godišnjem zasjedanju naizmjenično predstavljaju šef države i premijer
1 komentar(a)
Igor Lukšić, Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Igor Lukšić, Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.09.2014. 06:48h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić učestvovaće na godišnjoj sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija koja će se održati u Njujorku od 22. do 30. septembra, potvrđeno je "Vijestima" iz MVPEI.

Od obnove crnogorske nezavisnosti ustavnovljena je praksa da Crnu Goru na godišnjem zasjedanju naizmjenično predstavljaju šef države i premijer. Izuzetak je bilo zasjedanje 2012. kada je Vujanović propustio pojavljivanje pred UN u Njujorku zbog kampanje za parlamentarne izbore, pa je te godine Crnu Goru predstavljao tadašnji šef diplomatije Nebojša Kaluđerović.

Za to vrijeme premijer Igor Lukšić bio je u radnoj posjeti Plavu i spremao se da posjeti Tivat, dok je Vujanović razgovarao sa ambasadorom Azerbejdžana. Prošlogodišnjoj sjednici prisustvovao je premijer Milo Đukanović koji je prilikom posjete Njujorku bio gost na večeri Albansko-američkog nacionalnog savjeta (NAAC).

Bonus video: