Đukanović u Bakuu: Ceremonija početka radova na Južnom gasnom koridoru

Ceremoniji će, kako je najavljeno, prisustvovati šefovi država ili vlada i drugi visoki predstavnici zainteresovanih zemalja
7 komentar(a)
Ilhan Alijev, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ilhan Alijev, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2014. 12:22h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović, će u okviru trodnevne zvanične posjete Azerbejdžanu prisustvovati svečanoj ceremoniji obilježavanja početka radova na Južnom gasnom koridoru.

Iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću objašnjeno je da će gradnja Južnog gasnog koridora i povezivanje sa krakom Jadransko-jonskog gasovoda omogućiti Crnoj Gori snabdijevanje prirodnim gasom i povezati zapadni Balkan i Evropu sa novim sigurnim energetskim izvorima.

Ceremoniji će, kako je najavljeno, prisustvovati šefovi država ili vlada i drugi visoki predstavnici zainteresovanih zemalja.

Đukanović će, na poziv premijera Azerbejdžana Artura Rasizadea, danas otputovati u trodnevnu zvaničnu posjetu toj zemlji.

Đukanović će tokom posjete imati sastanak sa predsjednikom Azerbejdžana, Ilhamom Alijevim, ali i sa drugim visokim zvaničnicima u Bakuu.

"To će biti prilika za sagledavanje dosadašnjih rezultata veoma uspješne saradnje u mnogim oblastima i za dogovor o pokretanju novih projekata u obostranom interesu, na bazi odličnih bilateralnih odnosa dvije zemlje“, navedeno je u saopštenju.

U okviru posjete je planirano i potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti obrazovanja.

U crnogorskoj delegaciji biće i ministar ekonomije, Vladimir Kavarić.

Bonus video: