Pajović: Institucije nesposobne da građanima obezbijede sigurnost

On je podsjetio da je ključni zadatak koji se pred institucije postavlja – bezbjednost i sigurnost građana
9 komentar(a)
Pozitivna Crna Gora, Darko Pajović, Foto: Savo Prelević
Pozitivna Crna Gora, Darko Pajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2014. 11:07h

Crnogorske institucije pokazuju da nemaju kapaciteta i sposobnosti da građanima obezbijede nivo sigurnosti kako bi se osjećali zaštićenim, a najnovija dešavanja govore o neophodnosti sprovođenja reformi bezbjednosnih službi, smatra član Odbora za odbranu i bezbjednost, Darko Pajović.

Komentarišući trenutnu bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori, nakon sve češćih ubistava i pokušaja ubistava, podmetanja eksploziva, paljenja imovine i sličnih dešavanja, on je kazao da je više nego očigledno da je potrebna hitna reakcija države.

"Jer, očigledno je da institucije sistema, tu prije svega mislim na bezbjednosni sektor, ali isto tako i na pravosuđe, nijesu dorasle zadatku koji se pred njih postavlja", rekao je Pajović agenciji MINA.

On je podsjetio da je ključni zadatak koji se pred institucije postavlja – bezbjednost i sigurnost građana.

Prema njegovim riječima, korupcija na visokom nivou i organizovani kriminal "ozbiljno podrivaju temelje države Crne Gore i neophodno je uraditi snažne iskorake po tom pitanju".

"Institucije sistema, očigledno, nijesu dorasle zadatku, i vjerujem da treba uključiti sve raspoložive snage u državi u ovu problematiku, uključujući i Odbor za bezbjednost“, kazao je Pajović.

Sve to, kako je naveo, govori o neophodnosti potrebe reformi u bezbjednosnom sektoru, koje se često pominju u kontekstu NATO integracija Crne Gore.

"A upravo ovakve stvari potvrđuju da je to prevashodno neophodno zbog nas samih i sigurnosti svakog građanina", dodao je Pajović.

Bonus video: