Ban Ki Mun pozvao Bogdanovića na Klimatski samit

Tokom Klimatskog samita 2014, Bogdanović će potpisati pismo o namjerama kojim će biti iskazana podrška globalnoj Platformi o energetskoj efikasnosti
2 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 16.09.2014. 11:22h

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun uputio je poziv gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Bogdanoviću za učešće na ovogodišnjem Klimatskom samitu, koji će biti održan 23. septembra u Njujorku.

"Zadovoljstvo mi je da vas pozovem na Klimatski samit, koji će biti održan u sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku. Klimatske promjene i naš odgovor na njih, važno je pitanje našeg vremena. Samo udruženom akcijom bićemo u mogućnosti da dostignemo ciljeve iz Povelje Ujedinjenih nacija. Pozivam vas da svojim učešćem doprinesete radu Samita kojim ćemo uticati na napore da obezbijedimo prosperitet, kvalitet i bezbjedan život za naše i buduće generacije", stoji, između ostalog, u pozivu generalnog sekretara UN.

Tokom Klimatskog samita 2014, Bogdanović će potpisati pismo o namjerama kojim će biti iskazana podrška globalnoj Platformi o energetskoj efikasnosti.

Među potpisnicima pisma biće više gradova svijeta koji će učestvovati na ovogodišnjem Samitu, a među kojima će Crnu Goru reprezentovati Cetinje.

Podsjetimo, Prijestonica Cetinje, kroz saradnju sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj, tokom posljednjih godina realizovala je više projekata iz oblasti energetske efikasnosti, a najznačajniji među njima je "Beautiful Cetinje", čija je implementacija počela 2011. godine.

Bonus video: