Konatar: Najveći problem Darka Pajovića je sam Darko Pajović

Nedostatak političke hrabrosti, a višak apsolutizma, Pajović pokušava da sakrije metodama Pobjede, Informera i DPS-a
76 pregleda 22 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Arhiva Vijesti
Miloš Konatar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.09.2014. 06:41h

Član Predsjedništva Pozitivne Crne Gore Miloš Konatar ocijenio je da je, iako krivce traži u svima, osim u sebi samom, jasno "da je najveći problem Darka Pajovića - sam Darko Pajović".

“Nedostatak vlastite političke hrabrosti, a višak apsolutizma, Pajović pokušava da sakrije koristeći se metodama 'Pobjede', 'Informera' i DPS-a, pa su krivi svi i NVO sektor, i nezavisni mediji, i 'četnici i vojvode' u opoziciji, pa i partijske kolege koje misle drugačije od njega, a koje čine većinu u samoj stranci”, naveo je Konatar.

Predsjednik Pozitivne izjavio je Vikend novinama da će Pozitivnom "upravljati slobodni ljudi, a ne poslušnici propalih medijskih tajkuna".

Konatar je pitao Pajovića zašto, kada je bio u prilici, nije potpisao sporazum o formiranju nove vlasti i omogućio smjenu DPS-a u Podgorici.

“Zašto Darko Pajović, sinhronizovano sa Đukanovićevim tajkunima i centrima moći, napada nezavisne medije u Crnoj Gori? Zašto je Darko Pajović blokirao rad organa i stranke i zarobio Pozitivnu Crnu Goru? Odgovor na ova pitanja je isti, i on pokazuje tragove, a tragovi jasno govore ko i zašto sve ovo radi, a dizanje medijske galame po Bebinom receptu i lov na vještice u dvorištu nezavisnih medija je već viđeni DPS scenario, samo što je ovog puta u režiji Darka Pajovića”, saopštio je Konatar.

On je naveo da je Pozitivna formirana sa ciljem da smijeni DPS i demokratizuje Crnu Goru.

"Uvijek ćemo stati na stranu onih koje napada Đukanović i organizovani kriminal, pa čak i onda kada im se u tim napadima pridruži i trenutni predsjednik Pozitivne, Darko Pajović. Pozitivnom neće upravljati ni zavisni, ni nezavisni mediji, ni Đukanović, ni Krivokapić, već većina članova. Slobodna većina u Pozitivnoj je jasna i njoj ne pripada Pajović. Sadašnji predsjednik Pozitivne treba da skupi svu hrabrost i sazove nastavak prekinutih sjednica Predsjedništva i Glavnog odbora. Tamo ćemo sve riješiti na voljom većine, jer su nepoštovanje volje većine i strah od demokratije bile i ostale odlike neostvarenih lidera", smatra Konatar.

Bonus video: