Jelić traži da kadrovi SDP-a idu na javni konkurs

Iako je SDP tokom izborne kampanje u Podgorici najavljivala depolitizaciju gradske uprave, na funkcije u Glavnom gradu biće imenovani kadrovi partije Ranka Krivokapića i DPS-a
4 komentar(a)
Zoran Jelić, Foto: Boris Pejović
Zoran Jelić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.09.2014. 15:24h

Bivši direktor Zavoda za zapošljavanje, i jedan od aktera afere “Snimak”, Zoran Jelić je kazao da svako rukovodeće mjesto u državnoj upravi treba popuniti javnim konkursom.

Iako je SDP tokom izborne kampanje u Podgorici najavljivala depolitizaciju gradske uprave, na funkcije u Glavnom gradu biće imenovani kadrovi partije Ranka Krivokapića i DPS-a, i pored činjenice da se za njih moraju raspisati javni konkursi.

Poslanik DPS-a, čija supruga Vukica Jelić je na čelu Zavoda za zapošljavanje, ipak smatra da se zakoni moraju poštovati i da su sve funkcije podložne instituciji konkursa.

"Svako rukovodeće radno mjesto ili bilo koje mjesto u državnoj upravi, shodno Zakonu o zapošljavanju, Zakonu o radu, Zakonu o državnim službenicima i namještenicima podložno je instituciji konkursa, odnosno, oglasa. Ja sam, kao poslanik i kao neko ko je dugo radio na tržištu rada, za to da se zakonska rješenja i procedure moraju poštovati. Smatram da i u ovoj preraspodjeli vlasti i kroz koalicioni sporazum, svako radno mjesto, počev od upravnih odbora i čelnika sekretara agencija, mora ići preko konkursa", rekao je Jelić Radiju Slobodna Evropa.

Izvršni direktor NVO Građanska alijansa, Boris Raonić kazao je da se ovakvim imenovanjem kadrova šalje loša poruka mladima da je jedini način da dođu do mjesta koje će im omogućiti egzistenciju - lojalnost određenim partijama, a ne sticanje znanja.

Bonus video: