Vujović: DPS-u i SDP-u treba reći sve u lice

Motiv za moguće prisustvo SNP-a je da akterima brutalne prevare kažu ono što im pripada
0 komentar(a)
SNP odbornici SO Podgorica, Foto: Luka Zeković
SNP odbornici SO Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.09.2014. 15:06h

Ukoliko Socijalistička narodna partija odluči da prisustvuje sjednici Skupštine opštine glavnog grada, motiv će biti da “akterima brutalne prevare građana u lice kažu ono što im pripada”.

Šef odborničkog kluba SNP-a Vladimir Vujović je rekao da će ta partija nakon akta o sazivanju nastavka konstitutivne sjednice Skupštine glavnog grada, na stranačkim organima i klubu odbornika SNP-a odlučiti da li će joj prisustvovati.

Toj odluci, kako je kazao Vujović, prethodiće pitanje legalnog zakazivanja nastavka njenog održavanja, u skladu sa zakonom, Statutom i Poslovnikom o radu Skupštine glavnog grada.

On je kazao da SNP nema dilemu da je sporazum DPS-a i SDP-a o formiranju parlamentarne većine u glavnom gradu, po svemu što mu je prethodilo, klasična prevara izborne volje građana Podgorice.

Ta prevara, kako je kazao, je posljedica snažnog uticaja na pojedince koje pod pažnjom drže interesne i kriminalne strukture, zabrinute da bi nova demokratska vlast u Glavnom gradu ušla u trag i razobličila brojne kriminalne radnje učinjene na štetu glavnog grada i svih građana Podgorice.

“Kod činjenice da su DPS i SDP na navedeni način obezbijedili brojčanu većinu i da je odsustvo opozicije sa te sjednice za njih poželjna varijanta, naš jedini motiv i izazov eventualnog prisustva nastavku sjednice je da akterima ove brutalne prevare građana u lice kažemo ono što im pripada”, kazao je Vujović.

Iz Pozitivne Crne Gore “Vijestima” je saopšteno da će odluku donijeti stranački organi u narednih nekoliko dana.

Bonus video: