Vuksanović: SDP ne formira vlast sa DPS-om u Kolašinu

Iz DF-a i SNP-a su glasine o razgovorima SDP-a i DPS-a nazvali „psihološkim ratom, kojim bez rezulatat vodi do sada vladajuća partija“
5 komentar(a)
Željka Vuksanović, Foto: Zoran Đurić
Željka Vuksanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.09.2014. 11:06h

Predsjednica OO Socijaldemokratske partije (SDP) i nosilac izborne liste „Evropsko lice Kolašina“ (ELK) Željka Vukasanović demantovala je danas nazvanične informacije, plasirane minulih dana od lokalnih funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS), prema kojima će između te dvije stranke privode kraju pregovori oko formiranja lokalne vlasti u Kolašinu. Prema tim informacijama, kao ustupak SDP-u, bilo bi dogovoreno da čelnici Grupe birača (GB) - kolaicionog partnera DPS-a - Mile Šuković i Mileta Bulatović ne dobiju funkcije u budućoj izvršanoj vlasti.

„Netačno je da sam razgovarala sa DPS-om oko formiranaj vlasti. Već sam rekla da imamo namjeru da o formiranju vlasti razgovaramo sa dosadašnjom opozicjiom, a to su Socijalistička narodna partija (SNP) i Demokratski front (DF). To i dalje stoji. Da li će nešto da se promijeni nakon konstitutivne sjednice , to ćemo da vidimo. Ja mislim da neće, a moguće i da hoće", kazala je Vuksanović „Vijestima“.

Ona je rekla da se nada da će se sa SNP-om i DF-om dogovarati oko vlasti, a ne pregovarati. Vuksanović smatra da je do sada, to jest sve dok se ne verifikuju mandati odbornika, neozbiljno bilo razgovarati o formiranju vlasti .

Napominjući da pregovori sa DPS-om nijesu relani, jer ta partije ima 10 mandata, što uz tri SDP-ova nije dovoljno za fromiranje vlasti, Vuksanović je još jednom isključila mogućnost da njena partija obavlja vlast i sa GB.

„S nama ne može niko ko ne prihvata vladavinu prava. I oni koji sjutra, evntualno, s nama budu obavljali vlast moraće da se pridržavaju toga. Prije osam godina podnijeli smo krivičnu prijavu protiv najodgovornijih ljudi u tadašnjoj izvršnoj vlasti (Šuković i Bulatović). Do sada od države nijesmo dobili odgovor. Država nije rekla da nijesu krivi, ali ni da su krivi. S obzirom da smo mi procijenili da su oni radili nezakonito, ne možemo s tim političkim subjektom graditi vlast u Kolašinu“ kazala je predsjednica OO SDP.

S obzirom da su od Predsjedništva partije dobili saglasnost da samostalno razgovaraju o formiranju vlasti, Vukasanović kaže da je sigurna da će Glavni odbor partije prihvatiti odluku OO.

Iz DF-a i SNP-a su glasine o razgovorima SDP-a i DPS-a nazvali „psihološkim ratom, kojim bez rezulatat vodi do sada vladajuća partija“.

Nosilac liste DF-a Aleksandar Dožić je kazao da će taj politički savez biti „krajnje konstruktivan partner u pregovorima oko formiranja vlasti u Kolašinu“. Potpredsjednik OO SNP Vladimir Martinović ponovio je da su odnosi između njegove stranke, DF-a i SDP-a „na najvišem mogućem nivou“.

Bonus video: