Pavlović o vladajućoj koaliciji: To je balkanski putinizam

0 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.09.2014. 15:42h

Poslanik DF-a Koča Pavlović ocijenio je da je slučaj formiranja vlasti u Podgorici rezultat “udruženog kriminalnog djelovanja visoke političke korupcije i pritiska organizovanog kriminala”. “U Crnoj Gori imamo posla sa specifičnim oblikom balkanskog putinizma, posljednje autokratije u regionu i u Evropi, koja potpuno kontroliše sve institucije i koja neprekinuto vlada još od vremena prije pada Berlinskog zida", kazao je Pavlović na Forumu o globalnom upravljanju (GGHF) u Bukureštu. On je naveo da evropske birokratske procedure, sadržane u raznim antikorupcijskim strategijama i planovima, ne posjeduju kapacitet da se suprotstave balkanskom putinizmu:

“Čak ni posebni pregovorački pristup EK, očigledno nije u stanju da proizvede ono čega nema u Crnoj Gori političku volju za borbu protiv korupcije i mafije. A objašnjenje te nemoći je prosto i logično korupcija i mafija su dvije noge na kojima hoda crnogorski režim”.

On je dodao da zato ni poslije gotovo dvije godine od otvaranja pregovora u Crnoj Gori nema vidljivih rezultate u brobi protiv korupcije.

Bonus video: