Miljanić: Ko je predložio stvaranje ELP i Bogojevića

“Osnovno pitanje je ko je i za čiji račun uopšte napravio koaliciju koju ja zovem Evropska prevara Podgorice, a koja je dovela do ovakve situacije"
76 pregleda 1 komentar(a)
Dritan Abazović, Zoran Miljanić, Snežana Jonica, Foto: Luka Zeković
Dritan Abazović, Zoran Miljanić, Snežana Jonica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.09.2014. 15:26h

Poslanik Demokratskog fronta Zoran Miljanić pozvao je Pozitivnu Crnu Goru i SDP da građanima objasne ko je i za čiji račun napravio koaliciju Evropsko lice Podgorice, a posebno ko je predložio Dragana Bogojevića za nosioca liste.

On je ocijenio da se sve završilo velikom prevarom građana koji su glasali za promjene, umjesto formiranja vlasti SDP-DPS.

“Osnovno pitanje je ko je i za čiji račun uopšte napravio koaliciju ELP, koju ja zovem Evropska prevara Podgorice, a koja je dovela do ovakve situacije. Drugo je pitanje je ko je predložio nosioca liste. Znamo kako je izabran - konsenzusom dviju partija, ali je značajno radi kasnijih događaja znati ko je trojanski konj koji je predložio Bogojevića. Sigurno je da nije pao sa neba, jer je neko morao da ga predloži i taj ima odgovornost za sve što se desilo, jer je očigledno da je Bogojević odigrao za račun DPS-a”, kazao je Miljanić.

On je rekao da je “SDP uradio veliku manipulaciju biračkog tijela”.

"Prevareni su svi glasači Pozitivne i jedan dio opozicionih birača SDP-a. S druge strane, Pozitivna je raskinula koaliciju kada je SDP već napravio dogovor sa DPS-om. Prevareni su birači Pozitivne, ali nisam siguran da je prevareno čitavo rukovodstvo stranke”, smatra Miljanić.

On je ocijenio da je moguće i da je koalicija ELP napravljena da bi se došlo do ovakve situacije, jer je dogovor SDP-a sa DPS-om spakovan u roku od par dana.

“Znala su se unaprijed kadrovska reješenja. To je suprotno od onog što su pričali građanima u kampanji vezano za depolitizaciju i profesionalizaciju. Ovi izbori su pokazali da je, dok je DPS na vlasti, opcija trećeg puta potpuno nerealana. Dobijemo DPS u Nikšiću i Podgorici, ali uvijek će se naći neki Bogojević ili Drago Đurović ili SDP koji će opstruirati mogućnost formiranja vlasti. Jedino ujedinjena opozicija sa jedinstvenom listom može da parira DPS-u na nekim narednim izborima”, ocijenio je Miljanić.

Bonus video: