Lekić: Pogrešno su me shvatili, neću biti prepreka za sazivanje parlamenta Podgorice

“Mislim da postoje formalne zakonske norme da se sjednica održi i zato zaista nemam namjeru da budem bilo kakva prepreka”, kaže se u saopštenju Lekića
54 pregleda 5 komentar(a)
Miodrag Lekić
Miodrag Lekić
Ažurirano: 10.09.2014. 12:48h

Predsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić saopštio je da ne namjerava da sprečava održavanje sjednice Skupštine Glavnog grada, ali da neće biti na njoj zbog, kako je rekao, poštovanja građana Podogorice koji su većinski glasali za političke snage promjena.

On je u saopštenju naveo da je neko pogrešno interpretirao njegov stav da neće prisustvovati konstitutivnoj sjednici Skupštine Glavnog grada, kao pokušaj opstrukcije konstituisanju gradske uprave.

“Mislim da postoje formalne zakonske norme da se sjednica održi i zato zaista nemam namjeru da budem bilo kakva prepreka”, kaže se u saopštenju Lekića.

Prema njegovim riječima, osnov za održavanje sjednice jeste i nepostojanje norme koja sankcioniše javni nemora.

“Koji će u konkretnom slučaju imati svoju kulminaciju tokom koalicione svečanosti subjekata iz predizborne predstave, u kojoj su – jedni rekli drugima da su nosioci kriminala, a drugi uz otvorene prijetnje saopštili prvima da su i nevaspitani”, saopštio je Lekić.

On, kako je naveo, neće prisustvovati “novom činu, ispostavilo se, iste predstave”. “Makar obrti i glumci na “trulim daskama” bili beskrajno tragikomični, predstave koja bez sumnje ulazi u istoriju Crne Gore kao primjer beščašća i prevara građana, a iz usta punih lažnog crnogorskog identiteta”.

“Ukratko, ne sprečavam održavanje sjednice, samo obavještavam javnost da neću biti na njoj zbog poštovanja građana Podogorice koji su većinski glasali za političke snage promjena, pravne države i obaranja lokalne vlasti Demokratske partije socialista”, poručio je Lekić.

Bonus video: