Krivokapić: Nijesmo prevarili birače koalicijom sa DPS-om

“Treba se držati činjenica, sa DPS-om imamo državnu vlast, razlika u koaliciji je bilo i biće ih..."
101 pregleda 171 komentar(a)
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 09.09.2014. 20:05h

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić negirao je da je ta partija sporazumom sa DPS-om prevarila birače i da su u pregovorima sa DPS-om oko vlasti u Podgorici skoro potpunosti primjenili platformu Evropskog lica Podgorice, osim u segmentu nestranačkog kandidata.

“Nismo prevarili birače. Nismo mi krivi za nemogućnost opstanka ELP, nismo izazvali sukobe u Pozitivnoj i nismo mogli uticati na nosioca liste ELP (Dragana Bogojevića) da istraje u svom konceptu. Takođe, nismo mogli dobiti podršku za manjinsku upravu”, kazao je Krivokapić.

On je podsjetio da su članovi SDP-a u Podgorici prije tri godine napustili fotelje i vlast, poštujući principe.

“I sada će to uraditi, ako ne bude ostvarivan dogovor. Ne znam zašto nam ne vjerujete sada kada smo to dokazali prije tri godine. Nije nam vlast u Podgorici nikakva nužda, već obaveza i dužnost da nešto poklušamo mijenjati. U Podgorici smo uspjeli da onu platformu koju je SDP usvojila 16. juna kao platformu za ELP usvojimo u svim elemntima u tri poglavlja: u poglavlju pravnog sistema sa devet tačaka, poglavlju razvoja i poglavlju kadrova, kao najmanje bitno. Činjenica je da SDP nikada nije pregovarao sa opozicijom o koaliciji, već samo o manjinskoj upravi koja bi vodila grad do novih izbora”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da je SDP “ispoštovao riječ, a ako je neko prevario građane to su oni koji pišu netačne tekstove”. Krivokapić je kazao da je sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem dogovoreno da se “otvori remodeliranje državne koalicije u presudnoj godini za evroatlantske integracije”.

GO je dao saglasnost na koalicione sporazume u Rožajama sa BS i Plavu sa BS i SNP, kao i sa DPS-om u Podgorici, Baru, Bijelom Polju i Pljevljima, dok je u Kolašinu konačna odluka prepuštena

Opštinskom odboru te partije. Protiv sporazuma sa DPS-om, kako je kazao Krivokapić, na današnjoj sjednici glasao je samo član GO Džavid Šabović, a na prethodnima “još nešto ljudi”, ne precizirajući o kome se radi.

Bonus video: