Šabović o dogovoru SDP-DPS: Ovo je čudo

On je optužio pojedine čelnike SDP-a da vode politiku radi očuvanja vlastitih pozicija
51 komentar(a)
Džavid Šabović, Foto: Boris Pejović
Džavid Šabović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.09.2014. 08:06h

Odluka Socijaldemokratske partije (SDP) da formira vlast zajedno sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), razljutila je poslanika SDP-a Džavida Šabovića.

On je za Blic Crna Gora kazao da ne razmišlja samo o napuštanju partije već i politike.

„Ovo je čudo. Ne znamo što se radi. Na Predsjedništvu nije bilo glasanja o odluci hoćemo li s DPS-om ili ne, nego smo informisani o razgovoru Krivokapića s predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem i činjenici da Koalicija evropsko lice Podgorice nema pet mandata. Po dva su pripala SDP-u i Pozitivnoj Crnoj Gori, a jedan nezavisnom nosiocu liste SDP Pozitivna Draganu Bogojeviću“, dodao je Šabović.

On podsjeća da bi Bogojević prihvatio da bude kandidat ELP-a za predsjednika, pod uslovom da ga podrže DPS i opozicija što je, prema njegovom mišljenju, van pameti.

„On neće da vrati mandat, pa sad svi mogu da naprave koaliciju s DPS-om. Predlagao sam da Bogojević ide s njima. Ne moramo mi. Bolje je da se sačuvamo. Neki 'mudriji' u našoj partiji nisu za to“, kaže Šabović.

On kaže da njegov stav da SDP ne bi trebalo da pravi koaliciju s DPS-om dijele i drugi u partiji, ali nije želio da precizira koji. Naveo je da među njima ima predsjednika opštinskih odbora, poslanika i članova GO.

„Da smo u julu glasali o mojoj opciji, bio bi za to i predsjednik partije“, rekao je Šabović.

On je optužio pojedine čelnike SDP-a da vode politiku radi očuvanja vlastitih pozicija.

"Jedno od glavnih opravdanja im je 'gdje ćete s četnicima'", naveo je Šabović.

Bonus video: